Societat

Itàlia

Mor a la presó el “príncep” de la Camorra que va inspirar la sèrie ‘Gomorra’

Cosimo Di Lauro va ser el “regent” del clan familiar durant tres anys després de la fugida del seu pare

Va ser detingut el 2005 i el 2008 el van condemnar a cadena perpètua, que complia en règim d’aïllament en una presó de Milà

El mafiós Cosimo Di Lauro, que va ser “regent” d’un poderós clan de la Camorra napolitana que va inspirar la sèrie Gomorra, ha mort als 49 anys d’edat a la presó de Milà on complia cadena perpètua en règim d’aïllament.

Roberto Saviano, creador de la sèrie de televisió i del llibre en el qual s’inspira, Gomorra (2006), ha confirmat a les seves xarxes socials la mort d’aquest “príncep” camorrista, a la tarda d’ahir dilluns, a la penitenciaria d’Opera, a Milà (nord).

“Ha mort avui, sol, desesperat, literalment en una presó. Podria haver intentat redimir-se però no volia penedir-se. No volia ser el primer de la família a fer-ho. Tots l’han traït; ell ho va trair tot”, ha escrit Saviano.

Cosimo Di Lauro (Nàpols, 1973) és el criminal en què l’escriptor es va inspirar per al personatge de Gennaro Savastano, el protagonista de la sèrie Gomorra que, com en la vida real, pren les regnes d’organització per dominar el món de la droga, abans del seu pare.

Di Lauro va ser detingut el 2005 al barri napolità de Secondigliano, bastió de la criminalitat organitzada i sobretot de la seva família. Tres anys després,  el desembre del 2008, va ser condemnat a cadena perpètua pels seus múltiples crims. Des d’aleshores es trobava aïllat al conegut a Itàlia com el règim 41Bis, una fèrria forma de presó dirigida a evitar que els mafiosos puguin continuar comandant els seus sequaços des de la cel·la.

El clan Di Lauro va ser un dels bel·ligerants en la “primera guerra d’Scampia”, del 2004 al 2005, contra una branca de la mateixa família coneguda com “els espanyols” que volia escindir-se i pugnava per fer-se amb el control del tràfic d’estupefaents. Aquest sagnant conflicte es va saldar amb al voltant de 60 homicidis.

Cosimo, conegut com The Designer Don, per la seva passió per la roba de marca, era el primogènit del capo Paolo Di Lauro, de qui va heretar el control de la seva dinastia criminal després de fugir de la justícia.

El “regent” dels Di Lauro va comandar els seus camorristes durant tres anys “de sang i tortures”, segons explica Saviano. “Va regnar d’una forma absolutament despietada colpejant parents, cosins i parelles d’enemics”,  recorda l’escriptor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona