Societat

Healthy Seas i Hyundai realitzen una acció de neteja de xarxes fantasmes a Tossa de Mar

Healthy Seas és una organització que es va fundar l’any 2013 per fer front al fenomen de la pesca fantasma que és responsable de la mort innecessària d’animals marins. Mitjançant neteges amb bussejadors voluntaris recollen xarxes de residus arreu del món. Han recuperat més de 773 tonelades de xarxes i altres residus marins des de la seva creació. Netegen els mars per salvar la vida marítima i Hyundai ha renovat el seu compromís amb aquesta associació per treballar junts en un futur millor per els nostres oceans.

Durant tot l’any realitzen diferentes accions de neteja a tot el món (Corea, Los Angeles, Croàcia, Grècia…), i el passat dia 9 de juny van realizar una acció de neteja de xarxes fantasmes a la costa de Tossa de Mar per tal de conscienciar la ciutadania sobre els danys ambientals causats per les arts de pesca fantasma i promoure la importància ecològica i econòmica dels mars saludables.

L’acció la van realizar voluntaris de l’empresa Krakendive a la platja Menuda de Tossa de Mar.

Segons declaracions del Sr. Juanjo Martínez Saavedra, Director General de Comunicació de Hyundai España, “estem encantats de col.laborar amb aquesta organització per tal de preservar els nostres oceans i, a més, amb les xarxes de pesca que recollen es regeneren en fil de niló, anomenat ECONYL®, amb el qual estem fabricant les alfombres del nou model del Ioniq5”. Eduard Arespa, cap de vendes de Fornells Motor, concessionari oficial Hyundai a la província de Girona, va explicar que la marca Hyundai cada cop aposta més per la sostenibilitat i per això és l’única marca amb 5 tecnologies elèctriques. “Ja no es tracta del futur, hem de protegir el present mitjançant accions com aquesta”, va comentar.

Conscienciació a l’escola

A més, l’endemà, es van realitzar una serie de tallers a l’escola Ignasi Melé Farré de Tossa de Mar amb presentacions que expliquen els temes de les deixalles marines, la pesca fantasma, les xarxes fantasma, l’economia circular i el vincle amb el canvi climàtic. . Jocs divertits i activitats d’art i manualitats que fan que l’aprenentatge sigui agradable i memorable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS