Societat

Homes armats segresten 30 convidats d’un casament a Nigèria

Els estats del centre i nord-oest del país pateixen una onada de segrestos per part de bandes criminals per obtenir lucratius rescats

Uns homes armats encara sense identificar van segrestar dissabte passat 30 convidats d’un casament mentre tornaven a casa seva al nord-oest de Nigèria.

L’incident va passar entre la localitat de Tureta, a l’estat de Sokoto, i la veïna urbs de Bakura, a l’estat de Zamfara, va indicar el secretari de l’Associació de Venedors i Reparadors de Telèfons Mòbils de Nigèria -grup al qual pertanyen les persones segrestades-, Ashiru Shua’ibu.“(Els atacants) van tallar el pas dels dos autobusos en què viatjaven (les víctimes)”, va afegir Shua’ibu en declaracions recollides aquest dilluns a mitjans locals.

En aquests vehicles hi viatjaven 55 persones, però 25 van poder escapar-se dels seus raptors poc temps després de l’atac.

Shua’ibu va fer una crida al Govern de l’estat de Zamfara i a totes les agències de seguretat nigerianes perquè rescatin com més aviat millor els membres de la seva organització.

Lawal Ja’o, una de les persones que van poder escapar, va dir al diari nigerià Premium Times que els atacants van disparar amb armes de foc contra els vehicles.“Vam sentir les veus i els crits dels nostres companys de feina i amics, però no hi havia res que poguéssim fer per ells”, va lamentar Ja’o. Per protegir-se dels atacants, Ja’o i altres desenes de persones van estar amagats entre uns arbustos propers durant hores fins que van arribar les forces de seguretat al lloc de l’incident.

Els estats del centre i nord-oest de Nigèria pateixen atacs incessants per part de “bandits” – terme usat al país per nomenar les bandes criminals que cometen aquests assalts– i una onada de segrestos massius per obtenir lucratius rescats.

La violència continua malgrat les reiterades promeses del president nigerià, Muhammadu Buhari, de posar fi al problema i del desplegament de més forces de seguretat a la zona.

A aquesta inseguretat al nord-oest de Nigèria se suma la registrada des del 2009 al nord-est pel grup gihadista Boko Haram i, des del 2016, per la seva escissió, l’Estat Islàmic a la Província d’Àfrica Occidental (ISWAP, per les sigles anglès).

Els dos grups han matat més de 35.000 persones i han causat uns 2,7 milions de desplaçats interns, sobretot a Nigèria, però també a països veïns com el Camerun, el Txad i el Níger, segons dades governamentals i de l’ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona