Societat

Sumant castells de 8

El cap de setmana deixa l’estrena del 2d8f i el 5de8 de la Colla Joves Xiquets de Valls a dues setmanes de Sant Joan

A Valls, els Moixiganguers d’Igualada es converteixen en l’única colla que enguany ha fet tres tripletes de 8

Entrat el mes de juny, les colles castelleres segueixen sent prudents però van sumant estrenes al seu historial i cada cop són més les que signen castells de 8. A poc a poc, sí, però sense despistar-se. Dissabte a la tarda, la Diada del Pati de Valls va ser una de les actuacions principals del cap de setmana, on la Colla Joves Xiquets de Valls, amfitriona de la jornada, va fer dues estrenes importants: el 2de8f, en segona ronda, i el 5de8, en tercera. Les dues construccions van arribar després del 3de8 i situen la Joves de Valls amb els objectius a la butxaca quan falten dues setmanes per a la diada de Sant Joan a Valls. El cap de colla dels vallencs, Pere Rico, va mostrar la seva satisfacció pels castells assolits i va explicar que tant el 5 com la torre incloïen molta gent nova, cosa que encara l’enorgullia més. Rico va explicar que feia dies que estaven treballant per fer aquests passos endavant per “poder arribar a Sant Joan amb una mica més de marge”.

Al Pati de Valls també hi van actuar els Moixiganguers d’Igualada, que van mostrar el seu bon estat de forma signant la tercera tripleta de 8 de l’any, amb el 3 i 4 de 8 i la tde8f. A Valls també hi van ser presents els Xiquets de Tarragona, que van estrenar el seu primer 4de8 de la temporada, a banda del 5de7 i el 3de8. Els Nens del Vendrell i els Castellers de Barcelona també van ser a Valls. Els vendrellencs van portar castells de la gamma alta de 7, el 3de7a i el 4e7a, i també van completar el 4de7. Els barcelonins finalment no van revalidar el 4de8 sinó que van completar el 5de7, el 4de7a i el 4de7.

També es van veure castells de 8 a l’Hospitalet de Llobregat dissabte a la tarda. Després d’un cap de setmana sense actuar i d’un assaig especial el divendres, del qual van sortir molt satisfets per poder pujar un pis les seves construccions, els Castellers de Vilafranca van seguir rodant el castells de vuit bàsics, el 3 i 4 de 8, i també van completar una nova tde8f. Els vilafranquins segueixen, doncs, assentant les bases per poder pujar un pis més en les seves construccions en les properes setmanes.

Per la seva banda, els Matossers de Molins de Rei van completar el 3 i 4de6 i el 3de6a, i la Colla Jove de l’Hospitalet, el 3de6a i el 3de6, després d’un intent desmuntat de 4de6 i d’un intent desmuntat de 3de6.

Els Minyons de l’Arboç van celebrar la diada del seu aniversari amb una actuació amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que continua rodant el 3 i 4de8, que en aquesta ocasió van acompanyar del 2de7. La Colla Jove de Sitges va completar la tde6, el 3de7 i el 4de6a, i la Jove de Vilafranca i els Minyons van fer castells de 6. Concretament els amfitrions van completar el 4de6a, la tde6 i el 3de6a, i els de Vilafranca, el 3de6, el 4de6 i dos intents desmuntats de 3de6 amb agulla.

Una altra jornada destacada va ser, diumenge, la diada dels Quatre Fuets de Berga, que va veure el 3 i 4de 8 i el 5de7 dels Minyons de Terrassa. Els Capgrossos de Mataró van completar el 4de8, van estrenar la tde7, el 3de7 i van descartar el 3de8 per una baixa al pom de dalt. I els Castellers de Berga van signar el primer 5de7 de l’any, que van acompanyar del 3de7 i del 4de7.

També es van veure castells de 8 a la diada d’aniversari dels Castellers de Sabadell, on els amfitrions van revalidar el 4de8 (acompanyat del 2de7 i el 5de7) i els Castellers de Sant Cugat van completar el primer 4de8 fora del seu municipi, que va anar acompanyat pel 2de7 i el 3de7. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van completar el 3de7 amb agulla, el 2 de 7 (que la setmana passada van haver de desmuntar) i el 3de7, i els Castellers de Terrassa, el 3de7, el 4de7 i el 3de6 aixecat per sota.

Finalment cal destacar que la plaça del Castell de Torredembarra va ser el marc diumenge de la primera diada de colles en formació, amb els Castellers de Sarrià, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, la Colla Castellera de Vacarisses, els Castellers del Foix, els Malfargats del Pallars i els organitzadors, els Xiquets de Torredembarra. La diada tenia com a requisit que les colles signessin una actuació completa de castells de 6 per ser acceptats per la Coordinadora de Colles Castelleres, cosa que algunes no van aconseguir.

LA XIFRA

17
castells
de 8 s’han arribat a fer al llarg d’aquest cap de setmana en les diverses actuacions per tot el país.
Altres actuacions

11 i 12 de juny

Barcelona

Colla Castellera Jove de Barcelona

3/7, 4/7, 2/6

Castellers d’Esparreguera

2/6, 3/7, 4/6

Castellers de la Sagrada Família

3/7, 4/7, 2/6

Castellers de Sants

5/7, 3/7, 4/7a

Manresa

Castellers de Lleida

3/7, 4/7a, 4/7

Marrecs de Salt

4/7, 3/7, 3/6a

Sagals d’Osona

3/7, 4/7a, 4/7

Tirallongues de Manresa

4/7,3/7a, 3/7

Vilanova i la Geltrú

Bordegassos de Vilanova

3/6, 4/6a, 4/6

Reus

Xiquets de Reus

2/7, 5/7, 4/7p



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC