Societat

Figueres tindrà serenos que patrullaran de nit

Els efectius, que s’estan formant, aniran en grups i passejaran per tots els barris de la ciutat

La iniciativa de l’Ajuntament és ajudar a lluitar contra els actes incívics i la sensació d’inseguretat

Figueres tindrà en els propers dies nou agents cívics, també anomenats serenos, que patrullaran cada nit per la ciutat per lluitar contra els actes incívics i la sensació d’inseguretat. Els agents, que s’estan formant, s’han contractat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i aniran uniformats, tot i que no podran intervenir en cas de conflicte: les seves funcions seran de mediació i, si cal, avisaran la Guàrdia Urbana. La ciutat es convertirà, així, en la segona, després de Sant Coloma de Gramenet, a tenir aquesta figura de vigilància. El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, assegura que seran els seus “ulls” al carrer.

Aniran en grups de dues persones i uniformats. “Faran d’intermediaris. Portaran una ràdio i avisaran la Guàrdia Urbana quan calgui. Però nosaltres esperem que la seva presència ja faci que la gent es comporti millor”, remarca Casellas. En aquest sentit, diu que els agents facilitaran, en part, la tasca a la policia. A tall d’exemple, Casella detalla que si detecten sorolls poden avisar i, així, la policia administrativa fer els tràmits necessaris sense necessitat de fer una “intervenció immediata”. Els nou agents de civisme s’estan formant i Casellas preveu que ja puguin estar patrullant per la ciutat a partir de la setmana que ve. Es tracta, diu, d’una mesura més per intentar lluitar contra les conductes incíviques a la ciutat i la sensació d’inseguretat.

A la ciutat, les infraccions penals han pujat un 39% durant el primer trimestre de l’any. En les primeres posicions hi ha els delictes greus i menys greus de lesions, que han augmentat un 200% i han passat de 4 a 12; les agressions sexuals amb penetració, que han passat d’una a tres, i els delictes contra la llibertat sexual (125% més). D’altra banda, els robatoris amb força en domicilis i establiments han passat de 33 el 2021 a 62 aquest 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona