Societat

Alerta de la FAO i el PMA pel risc d’una crisi alimentària generalitzada

Diverses agències de l’ONU avisen que el “risc de fam és més important que mai” a Somàlia i criden a fer un “augment urgent” de suport a la comunitat internacional

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Agriculturai l’Alimentació (FAO) i el Programa Mundial d’Aliments (PMA) han avisat aquest dilluns que existeix el risc que hi hagi una crisi alimentària generalitzada, ja que la fam amenaça l’estabilitat de desenes de països.

Les dues organitzacions de les Nacions Unides amb seu a Roma han advertit en un informe publicat aquest dilluns, de les “múltiples crisis alimentàries que es preveuen, impulsades pels conflictes, les pertorbacions climàtiques, les conseqüències de la pandèmia de la covid-19 i l’enorme càrrega del deute públic, agreujada pels efectes de la guerra a Ucraïna, que ha fet que els preus dels aliments i el combustible s’accelerin en molts països del món”.

En el document, la FAO i el PMA han demanat una acció humanitària urgent en 20 “punts calents de la fam”, on la situació pot empitjorar “entre juny i setembre de 2022”, i han dit que és fonamental “salvar vides i mitjans de subsistència, i evitar la fam”.

La guerra a Ucraïna, iniciada per Rússia el 24 de febrer, “ha exacerbat el ja constant augment dels preus dels aliments i l’energia en tot el món, que ja està afectant a l’estabilitat econòmica en totes les regions”.

La FAO i el PMA apunten que “una sequera sense precedents a l’Àfrica Oriental, que afecta Somàlia, Etiòpia i Kenya, està donat lloc a una quarta temporada consecutiva de pluges per sota de la mitjana, mentre que al Sudan del Sud s’enfrontarà al seu quart any consecutiu d’inundacions a gran escala”.

I països com la República Democràtica del Congo, Haití, el Sahel, Sudan i Síria segueixen sent “motiu de gran preocupació” amb el deteriorament de les condicions crítiques.

La FAO, el PMA, l’Organització de les Nacions Unides per a a l’Alimentació, l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació dels Afers Humanitaris i la Unicef també han fet aquest dilluns un comunicat conjunt pel “risc de fam és més important que mai a Somàlia” i han demanat un “augment urgent” del suport de la comunitat internacional per evitar un desastre humanitari. Uns 7,1 milions de somalis, prop d’un 50% de la població, s’enfronten a una crisi d’inseguretat alimentària fins almenys el pròxim mes de setembre, segons una avaluació de l’ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona