Societat

xina

Un terratrèmol al sud-oest de la Xina deixa almenys 4 morts

Hi ha 14 ferits

El sisme ha registrat 6,1 graus de magnitud a l’escala de Richter

A les zones afectades s’hi han desplaçat més de 4.500 efectius de rescat d’emergències, policia, bombers i personal mèdic

El terratrèmol de 6,1 graus de magnitud a l’escala oberta de Ritcher que va sacsejar dimecres el sud-oest de la Xina ha causat almenys quatre morts i 14 ferits segons els informes preliminars, mentre segueixen les tasques de recerca i rescat. El sisme es va produir ahir a 17 quilòmetres de profunditat al comtat de Lushan pertanyent a la ciutat de Ya’an, situada a la província de Sichuan (sud-oest). Tant els morts com els ferits vivien al Comtat de Baoxing, segons l’agència oficial de notícies Xinhua.

Unes 300 persones van ser allotjades a l’estadi d’aquest comtat, que ha estat habilitat com a refugi temporal mentre s’avaluen els danys patits per les estructures de vivendes i altres construccions. També s’han organitzat refugis als comtats de Baoshan i Lushan.

A les zones afectades s’hi han desplaçat més de 4.500 efectius de rescat d’emergències, policia, bombers i personal mèdic per fer feines de recerca de ferits, reparar infraestructures danyades i reubicar residents afectats.

Les regions sud-occidentals de la Xina són zones propenses als terratrèmols, i allà milers de persones han mort en tremolors ocorreguts en les darreres dècades. El 2013 el comtat de Lushan va patir un sisme de 7 graus que va causar 193 morts i 12.200 ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia