Societat

estats units

L’assassí de Texas es va atrinxerar amb els nens

Salvador Ramos va estar quaranta minuts a l’escola abans de ser abatut per la policia

Abans havia assegurat en un missatge privat de Facebook que atacaria un centre educatiu

A mesura que passen les hores es van sabent més detalls de la tragèdia que ha colpejat el petit municipi d’Uvalde, a Texas. Salvador Ramos, es va atrinxerar amb els nens a la classe i va acabar amb la seva vida. L’assassí va matar a dinou nens d’una escola de primària i a dues mestres.

Els primers informes que avisen que un home armat s’apropava a l’escola van començar a aflorar cap a les 11.30 (hora local) de dimarts. Poc després de les 13.00 hores, es va confirmar la mort del jove de 18 anys després de rebre un tret a l’aula de l’escola primària Robb.

Hi ha hagut informes contradictoris sobre el que va passar abans que l’assassí entrés a l’edifici i com les forces de l’ordre de fora van intentar “complicar-se” i detenir-lo. Van passar uns “40 minuts més o menys” des que l’home armat va obrir foc contra l’oficial de seguretat de l’escola, va entrar a l’escola per una porta del darrere i quan l’equip de la patrulla fronterera li va disparar, va dir el director del departament de seguretat pública de Texas, Steve McCraw, en una conferència de premsa.

D’altra banda, Ramos també va parlar dels seus plans a Facebook abans de l’atac. El governador de Texas, Greg Abott, dir que el tirador va “publicar” a Facebook tres vegades abans de la massacre mortal a l’escola primària Robb. Tot i que Abbott les va descriure com a publicacions, que normalment es distribueixen a un públic ampli, més tard Facebook va intervenir per assenyalar que l’home armat havia enviat missatges directes un a un, no publicacions públiques, i que no es van descobrir fins “després del terrible tragèdia”. “Estem cooperant estretament amb les forces de l’ordre en la seva investigació en curs”, va tuitejar dimecres el portaveu de Facebook, Andy Stone.

En el primer missatge, enviat 30 minuts abans que el pistoler anés a l’escola, deia que dispararia a la seva àvia. En el segon va dir: “Dispararé a la meva àvia”. I en el tercer, enviat uns 15 minuts abans de l’atac, va dir: “Dispararé a una escola primària”. No va especificar a quina escola, van dir els funcionaris, i no està clar a qui s’enviaven els missatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona