Societat

El Museu de la Garrotxa dedica una exposició a la faràndula de la ciutat

S’inaugura demà i es podrà visitar fins al 15 d’agost

Com es construeixen les peces de la faràndula? Quines tècniques s’utilitzen per fer-ne una rèplica i alleugerir-ne el pes? “Del taller al carrer. La faràndula olotina” vol mostrar la faràndula històrica de la ciutat, aquella que guarda una relació estreta amb els tallers de sants, que té un alt valor artístic i que ha posat Olot al mapa festiu. La mostra, que es pot visitar del 14 de maig al 15 d’agost a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa, s’inaugura aquest dissabte a les 12 h.

Comissariada per Adán Perea i Sergi Plana, l’exposició presenta una línia cronològica que situa la creació dels diferents elements de la faràndula d’Olot al llarg de la història. A mesura que els visitants entren a la sala, hi troben informació sobre el bestiari popular i sobre els Gegants d’Olot. Un dels espais se centra en els diferents canvis de vestuari que han patit els gegants de la ciutat, tot mostrant els vestits antics que portaven el Gegant i la Gegantessa i que es conserven al magatzem dels Museus d’Olot.

A les diferents sales es podrà veure l’Àliga, el Drac, el Pollastre, el Conill, el Gat, entre d’altres elements de la faràndula. Es posa especial èmfasis en aquelles peces que tenen una estreta vinculació amb els tallers de sants, ja sigui perquè es van crear allà o bé perquè pertanyien a algun taller.

La mostra també posa el focus en el taller on els artistes creen les diferents peces de la faràndula i on es fan les rèpliques per alleugerir-ne el pes. A la Sala Oberta es podrà veure una reproducció a mida original de la Gegantessa d’Olot que ha fet Sergi Plana, seguint el model original de Celestí Devesa. Aquesta figura, que no sortirà mai a ballar, s’ha construït per tal que els olotins vegin com lluïa ara fa cent anys la Gegantessa de la ciutat. Carles Solé Quiles ha reproduït el vestit que va portar entre el 1889 i el 1915.

Les famílies que visitin l’exposició podran participar d’una activitat familiar gratuïta oberta als infants a partir de 3 anys que s’ha creat especialment per a l’ocasió i tindrà lloc a la Sala Oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA