Societat

Més de 2 milions d’euros en treballs de prevenció d’incendis a les comarques gironines

La directora general d’Ecosistemes Forestals i membres de les Agrupacions de Defensa Forestal de la comarca de la Selva han explicat el Pla en una zona del sud de les Guilleries amb un alt risc d’incendi

La directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas i Olea, acompanyada de la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, Elisabet Sánchez i Sala, ha explicat el Pla de prevenció d’incendis 2022-2025 a Catalunya i les principals actuacions que es fan a les comarques gironines per preparar els boscos per fer front a l’emergència climàtica que els fa més vulnerables que mai als incendis forestals.

Per explicar la importància que té la gestió forestal en la prevenció d’incendis i acompanyades de representants de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la Selva han visitat la zona de Can Fornaca i Can Morgadella, a Riudarenes, que està ubicada en un sector d’alt risc d’incendi forestal i on de manera col·laborativa s’ha redactat el Pla d’infraestructures del sector sud de les Guilleries i s’hi han executat treballs forestals, millores de camins dipòsits d’aigua per a extinció d’incendis.

La directora ha explicat el nou Pla de prevenció d’incendis 2022-2025 que té en marxa el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb una inversió a Catalunya de 72 M€. Aquest nou Pla multiplica per sis el pressupost anual destinat a aquesta matèria, que passa en tot Catalunya de 3.128.000 € l’any 2021 a 18.128.000 € aquest any 2022. Amb les diferents línies d’actuació que es duen a terme, es pretén protegir i conservar els ecosistemes forestals de Catalunya amb un paisatge que també ajudi i faciliti que els incendis es puguin apagar.

A les comarques gironines s’invertiran de manera directa 2.056.499 euros en actuacions de gestió forestal durant els pròxims quatre anys, per preparar els boscos per fer front a l’emergència climàtica i els grans incendis. De manera territorialitzada, s’invertiran 19,8 M€ i l’import fins a arribar a 72 M€, és a dir, 52,2 M€, es destina a les brigades del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF), a ajuts a la prevenció d’incendis a propietaris privats, a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), a entitats locals o a ajuts per fomentar l’establiment i el manteniment de franges de protecció perimetral en les urbanitzacions i nuclis urbans, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró