Societat

Vidreres reprèn el seu festival de gòspel

Hi actuaran BCN Gospel Messengers, Karol Green & Soul Choir i Gospel Girona

Aquest cap de setmana tindrà lloc la segona edició del Vidreres Gospel Festival, després de l’èxit de la primera, celebrada el 2019, i d’un parèntesi forçós de dos anys. L’entrada a tots els actes és gratuïta, sense necessitat de reserva prèvia.

El festival, organitzat per l’Ajuntament, inclourà tres concerts al Teatre Municipal Casino La Unió i a l’església de Santa Maria, i un seminari a càrrec de la cantant i directora sud-africana Karol Green. El seminari, en què Green ensenya tècniques de gòspel per estimular l’energia vital, tindrà lloc dissabte a la tarda (17 h), també a La Unió, poques hores abans que hi actuï al capdavant del Soul Choir (20.30 h), una formació de 24 veus, acompanyada per una potent i versàtil banda instrumental que es mou entre el gòspel més intimista, el funk més ballable i “cançons plenes de joia de viure”.

El Vidreres Gospel Festival s’obrirà el divendres 6 de maig amb l’actuació al teatre de Barcelona Gospel Messengers (20.30 h), que hi presentarà el seu espectacle Dance!, a partir de grans clàssics del soul i el funk signats per Marvin Gaye, Stevie Wonder, The Temptations, The Commodores, The Jackson 5, Barry White o Kool & The Gang, que Barcelona Gospel Messengers interpreta amb els arranjaments originals del seu director, Ramon Escalé. És també una manera de remarcar les connexions profundes entre aquestes músiques laiques afroamericanes i “el so que va néixer a les esglésies dels Estats Units a principis del segle XX amb el nom de gòspel”. I com a cloenda del festival , diumenge tindrà lloc a l’església de Santa Maria (18 h) el concert del Cor Gospel Girona, el més antic d’aquest estil a les comarques gironines. Fundat el 2004 per l’argentí Alberto Salomone, el cor és dirigit des del 2014 per Xavier Thió. Actualment està format per més d’una seixantena de cantaires, acompanyats en directe per dos músics, el teclista Francesc Mora i el bateria Quim Prat. Sense estar adscrit a cap confessió religiosa, Gospel Girona busca l’espiritualitat d’aquesta música per transmetre-la a l’oient i també es defineix com un cor solidari, perquè part de les seves actuacions es fan per recollir fons per a diferents causes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona

Cap a la “taxa justa” de residus, a Girona

Girona

Fundesplai augmenta el nombre de participants a les seves activitats

Barcelona

Més expedicions i millores d’horaris del bus cap a Barcelona

CASTELLBISBAL
societat

El polígon petroquímic de Tarragona comptarà amb 575 sensors de risc químic

tarragona
barcelona

Colau i Asens s’embarcaran a la Flota de la Llibertat per portar ajuda a Gaza

barcelona
Unió Europea

Brussel·les requereix informació a TikTok sobre la nova aplicació

Barcelona
pensament

El funeral de Josep-Maria Terricabras serà demà al matí al Tanatori

Girona