Societat

La DO Empordà recupera les vendes d’abans de la pandèmia

Els cellers empordanesos van comercialitzar 5,8 milions d’ampolles l’any passat (4,5 l’any 2020 i 5,9 l’any 2019)

La denominació augmenta les vendes al mercat gironí, que ja representa més del 50% del total

La denominació d’origen Empordà va recuperar les vendes d’abans de la pandèmia al llarg de l’any 2021, segons va fer públic ahir el seu organisme regulador. El volum de vendes dels cellers de la DO Empordà es va elevar durant l’any passat fins a les 5.839.570 ampolles, una quantitat que representa un augment del 29% respecte a les unitats comercialitzades l’any anterior, que van ser 4.511.512 ampolles. El 2020 les vendes havien caigut principalment pel tancament de la restauració i l’hostaleria, forçat per les mesures de prevenció contra la pandèmia de la covid-19.

Amb aquesta xifra de vendes de l’any 2021, que s’apropa als sis milions d’ampolles venudes, el total ja s’acosta molt a les dades de comercialització fetes públiques l’any 2019, quan es va establir el nombre d’ampolles venudes en 5.973.965, que va suposar en aquell moment la millor campanya de la història de la denominació empordanesa.

Des de la DO Empordà, es considera que la reobertura de la restauració i l’hostaleria, l’increment de vendes directes al celler gràcies a l’enoturisme i l’augment del consum al mercat gironí és el que ha permès als cellers empordanesos recuperar les xifres de negoci d’abans de la pandèmia.

El mercat gironí continua concentrant la majoria de vendes de la denominació, amb el 51% del total, gràcies a l’aposta decidida dels consumidors locals pel vi de proximitat. Les vendes a la resta de Catalunya representen un 20% del total i la venda directa al celler suposa el 18% de tot el negoci, mentre que el nombre d’ampolles comercialitzades a l’Estat espanyol se situa en el 3%. Finalment, les exportacions representen el 8% de la facturació. Els cellers empordanesos van exportar 452.622 ampolles a prop d’una cinquantena de països, principalment als Estats Units, Alemanya, Suïssa, els Països Baixos, el Canadà, Bèlgica, Corea del Sud i el Regne Unit.

Els vins negres continuen sent els més venuts, amb 3,2 milions d’ampolles venudes; en segon lloc, els vins blancs, amb 1,7 milions d’ampolles; a continuació, els rosats, amb 656.467 ampolles, i, finalment, els vins dolços, amb 131.227 ampolles.

Mostra de vins, el 9 de maig

La DO Empordà recuperarà aquest any la majoria d’activitats promocionals que du a terme anualment per donar a conèixer els seus vins. El dia 9 de maig, a Mas Marroch, se celebrarà la Mostra de Vins de la DO Empordà, adreçada al sector de la restauració i el comerç vinícola. Una trentena de cellers hi donaran a conèixer les seves principals elaboracions, en una proposta exclusiva per a professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró