Societat

Societat

El termòmetre de la psicopedagogia

La revista ‘Àmbits de psicopedagogia i orientació’ celebra el vintè aniversari

Nascuda a Olot s’ha convertit en un referent en el seu àmbit

La revista Àmbits de psicopedagogia i orientació ha celebrat el vintè aniversari, amb dos anys de retard per la pandèmia, consolidada com el referent en el seu àmbit a tot l’Estat espanyol i Amèrica del Sud i treballant ja per la seva projecció internacional en l’edició en anglès. El primer número es va editar a Olot el 2000 i la revista va sortir amb una periodicitat de tres números per any, fins al 2014, en què va passar al format digital actual i a una periodicitat semestral i s’hi va incorporar també el castellà, atenent a l’ampliació del mercat de lectors. Àmbits té un impacte de sortida de 9.000 entrades, cosa que, en el sector de les publicacions científiques, és rellevant. El seu director, l’olotí Joan Serra, explica que sempre han apostat per la qualitat dels articles que publiquen, tots de professionals rellevants en l’àmbit de la pisocopedagogia i de l’orientació d’infants i adolescents i també per la qualitat material i el disseny de la revista.

Serra detalla que la revista publica articles vinculats als processos de desenvolupament dels infants i dels joves i també els que estan relacionats amb el vessant de l’aprenentatge i remarca que, tot i que l’escola hi té un paper rellevant, abasta tot l’àmbit psicoeducatiu i també toca aspectes del camp de la salut mental. “És més un material per a professionals de psicologia aplicada, anàlisi, de reflexió teòrica i fonamentació tècnica”, indica.

La revista és un referent en el seu camp: té un consell assessor amb les persones més rellevants en aquest camp de l’Estat espanyol, compleix els paràmetres de les revistes científiques, cosa que fa que estigui indexada internacionalment, és el referent per als estudiants universitaris i ha estat escollida com una de les cinc revistes més influents en l’àmbit de parla castellana i la més ben valorada pels professionals.

Àmbits publica també una col·lecció de llibres que ja ha publicat quatre títols i en té dos més a punt. La revista i l’editorial són, doncs, un bon indicador de l’evolució de la psicopedagogia de les generacions de joves. Al principi, conclou Serra, la salut mental i el comportament eren més anecdòtics i i no es parlava d’escola inclusiva, ni tampoc de TDA i, ara, s’han normalitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS