Societat

Setmana Santa

La primera fase de l’operació sortida acaba amb uns 457.000 desplaçaments

Són el 93% dels vehicles que s’esperava que sortissin de l’àrea metropolitana de Barcelona fins a les tres de la tarda d’aquest dissabte

L’AP-7 concentra gran part de les retencions i registra fins a 12 quilòmetres de cua entre Castellbisbal i Gelida

Més de 450.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona en l’operació sortida de Setmana Santa, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

En la primera fase de l’operatiu de trànsit –de les tres de la tarda de divendres i la mateixa hora d’aquest dissabte-, que coincideix amb l’inici de les vacances escolars, s’ha registrat un total de 457.000 desplaçaments, el 93% dels 490.000 previstos. Fins a dos quarts de dues de la tarda hi ha hagut 418.000 desplaçaments (el 85,9% dels previstos) i fins a les dotze del migdia havien sortit 372.000 vehicles, el 75,9%. 

Segons fonts de Trànsit, la jornada ha estat “tranquil·la”. De fet, aquest migdia ja preveien que no s’arribés a la xifra inicialment prevista de desplaçaments.

L’AP-7 ha concentrat aquest matí gran part de les retencions a la xarxa viària, sobretot en sentit sud, amb fins a 12 quilòmetres de cua entre Castellbisbal i Gelida, i 3 quilòmetres més al Papiol, cap a Tarragona. A Martorell, l’accident d’un camió tràiler –que ha quedat atrapat sota un pont- a l’N-IIa ha tallat l’accés cap a l’A-2 des de l’AP-7 en sentit nord. El trànsit en aquest punt s’ha desviat per l’interior de la població. També hi ha hagut aturades a la B-24 a Vallirana, en sentit sud; i a la C-59 a Caldes de Montbui, on es dona pas alternatiu per un accident, i a l’entrada de Barcelona, on un altre sinistre obliga a tallar un carril i provoca 2,5 km de cues a la C-58 i la C-33 cap al Nus de la Trinitat.

L’operació sortida s’ha saldat fins ara amb una mort, la d’un motorista que va perdre la vida ahir tarda en ser envestit per un turisme en la carretera N-260 a l’altura de Guils de Cerdanya. En l’accident d’un camió a Martorell ha resultat ferit greu el conductor del vehicle pesant, que ha hagut de ser excarcerat pels Bombers de la Generalitat, segons ha informat el cos d’emergències.

Operació tornada i segona faseTrànsit calcula que uns 245.000 vehicles tornaran a la zona de Barcelona entre les dotze del migdia de diumenge, 10 d’abril, i la mitjanit. La franja horària on s’espera més volum de circulació serà de les sis de la tarda a les nou de la nit de diumenge. No obstant, la previsió és que les principals complicacions de sortida es produeixin en la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa, els dies 14 i 15 d’abril.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona