Societat

Societat

“Això ho han fet per treure cotxes”

Els autobusos que entren per la Gran Via celebren l’obertura del túnel de les Glòries, que els fa la conducció més fàcil i el viatge més ràpid

La presència d’un semàfor a la boca de la galeria causa retencions i concert de clàxons

En Josep, un conductor de la línia C-3 d’autobús, entre Vilassar i Barcelona, és des d’ahir un home feliç. “Ara el trajecte és molt més tranquil. Quan passàvem per dalt la plaça de les Glòries, els carrils eren molt estrets”, deia ahir aquest xofer en el segon viatge d’entrada a la ciutat a través del nou túnel, que, segons els seus càlculs, fa que el trajecte es redueixi en set minuts. “Això s’ha fet per treure els cotxes i afavorir el transport públic”, sentenciava.

Efectivament, els autobusos de línia són els grans beneficiats de l’obertura del túnel de les Glòries en sentit entrada a la ciutat, que ahir va viure el primer dilluns feiner després de l’estrena de diumenge. Tenen ara carril directe fins a l’altre costat del túnel, mentre que el trànsit privat continua tenint dos carrils i, a més, un semàfor que els atura a l’entrada del túnel. Aquest semàfor està pensat per evitar que hi hagi cues dins de la galeria, però ahir servia perquè els automobilistes fessin un concert de clàxons, empipats perquè no podien seguir endavant, atrapats en una retenció.

Les protestes també eren en superfície, al lateral muntanya de la Gran Via, on s’ha fet un canvi de circulació que ahir va provocar una congestió important. “Avui estan molt més enganxats els cotxes”, comentaven quan faltaven deu minuts per a les vuit del matí dues amigues. “És horrorós”, exclamava una veïna de Pineda, enganxada en aquest lateral des de feia mitja hora.

Els beneficiats pel túnel són els veïns, com l’Àngel, que viuen a la Gran Via i que han deixat de veure passar milers de cotxes cada dia per davant de casa. “Quina tranquil·litat!”, deia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona