Societat

Detinguts a Menorca 9 joves magribins que havien arribat en pastera

Els joves no tenen papers, no entenen ni parlen el castellà i no han pogut justificar la seva procedència

El degoteig d'immigrants sense papers que s'aventuren a mar per escapar-se de la realitat dels seus països ha arribat fins a les Illes Balears per segon cop aquesta setmana. L'última pastera va ser localitzada aquest divendres a la tarda entre les cales Saura i Vell de Menorca, i entre ahir i avui s'han detingut nou joves magribins que es creu que eren els seus tripulants.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest matí sis ciutadans magribins d'entre 19 i 25 anys a la rodalia del port de Ciutadella. Els joves no tenen papers, no entenen ni parlen el castellà i no han pogut justificar la seva procedència davant dels traductors policials. Se sospita que podrien ser els ocupants de la pastera sense tripulants localitzada ahir a la tarda a l'illa. Aquestes detencions se sumen a les tres que ja es van practicar a última hora d'ahir.

En el moment de la detenció, els joves eren a prop de l'estació marítima de Ciutadella i es creu que el seu objectiu era embarcar en alguna de les naus que fan el trajecte fins a Mallorca. Pel que fa al seu origen, Bombers i Policia Nacional analitzen la nau amb què van arribar per determinar-ne la procedència. El més probable és que siguin d'Algèria.

L'operació per localitzar altres possibles ocupants de l'embarcació continua oberta i s'han extremat les mesures de seguretat a tots els ports de l'illa i a l'aeroport. De tota manera, per les característiques de l'embarcació, d'uns sis metres d'eslora, es creu que no hi anaven gaires més persones.

Aquesta és la segona pastera que arriba a les illes Balears aquesta setmana. Dijous, una nau amb motor va atracar al litoral de Mallorca. Es van detenir tretze algerians a Llucmajor



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

El nou desastre a Rodalies col·lapsa punts del metro i busos regionals

barcelona
GIRONA

La línia R11 entre Barcelona i Portbou recupera la normalitat

GIRONA
societat

Barcelona parlarà de pau i recorda Arcadi Oliveras

Barcelona
comerç

Sis mesos de bon comerç

Barcelona

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic