Societat

estats units

Els passaports dels EUA tindran l’opció ‘X’ per persones transgènere i no binàries

La decisió entrarà en vigor a partir del pròxim 11 d’abril

El govern de Joe Biden va anunciar dijous que els passaports dels Estats Units tindran l’opció “X” per a persones transgènere i no binàries, una decisió històrica que es pren en un moment en el qual diversos estats controlats pels republicans protagonitzen reculades pel que fa als drets LGTB. Amb motiu del Dia de la Visibilitat Transgènere, el Departament d’Estat dels EUA va informar que a partir de l’11 d’abril tots els nord-americans podran marcar “X” en la casella del gènere.

A més, el Departament de Seguretat Nacional va donar resposta a una vella demanda del col·lectiu transgènere en anunciar la substitució dels escàners corporals als aeroports i altres infraestructures, que es configuren en funció d’home o dona, per tecnologia que no es basa en el gènere.

Amb aquestes mesures la Casa Blanca busca “avançar en la dignitat, el respecte i l’autodeterminació de les persones transgènere millorant la seva experiència de viatge”.

En un vídeo publicat en xarxes, Biden va reconèixer que tot i aquests nous passos per a la defensa de les persones transgèneres, “encara queda molta feina per fer per posar fi a l’epidèmia de violència” que pateix el col·lectiu.

La Unió Nord-americana de Llibertats Civils (ACLU, per les seves sigles en anglès) va celebrar en xarxes “la bona notícia”.

Aquest pas coincideix amb les denúncies llançades per la comunitat LGTB contra diversos estats governats per republicans que han adoptat recentment mesures que restringeixen els seus drets. Com l’estat de Texas, on el seu governador, Greg Abbot, va ordenar al febrer investigar als pares que ajudin els seus fills menors d’edat a rebre tractaments de canvi de sexe.

Fins i tot el fiscal general texà, Ken Paxton, va afirmar que facilitar tractaments de transició a menors podia suposar un delicte d’abús infantil.

Human Rights Watch (HRW) ha rebutjat l’aprovació de “lleis antitransgènere” en almenys dotze estats del país, entre ells Alabama, Arizona, Texas i Ohio, i va denunciar que els drets dels nens transgènere estan “en perill”.

Un altre cas que ha suscitat una gran polèmica és el de l’aprovació a Florida d’una polèmica llei batejada com a Don’t Say Gai (“No diguis gai”), que prohibeix als professors parlar a les escoles de sexualitat i identitat de gènere.

Malgrat l’allau de crítiques, el governador de Florida, el republicà Ron DeSantis, va promulgar el passat dilluns aquesta llei assegurant que és “inapropiat” que els nens rebin aquest tipus de continguts.

L’Administració Biden ha respost a totes aquestes polèmiques amb paraules de condemna, però fins ara no havia pres cap mesura concreta que reafirmés el seu suport a la comunitat LGTB.

“Qualsevol nord-americà transgènere que tingui problemes, que sàpiga que no està sol. Si us plau, demana ajuda. Ets molt valent. Et donem suport”, diu Biden en el seu vídeo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona