Societat

Terrassa tindrà el 2025 la residència pactada fa 16 anys

El departament de Drets Social es compromet a destinar 9,8 milions a fer el centre de dia i residència al barri de Sant Pere Nord llargament reivindicada pels veïns

El Departament de Drets Socials construirà i posarà en marxa la nova residència per a gent gran i centre de dia al barri de Sant Pere Nord de Terrassa l’any 2025, dinou anys després del conveni firmat per fer-la. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat que el Departament destinarà 9,8 milions d’euros procedents dels fons europeus Next Generation per fer realitat l’equipament.

El centre llargament reivindicat pels veïns convocant diverses manifestacions, es dividirà en unitats de convivència d’entre 16 i 20 persones per “fomentar l’autonomia personal i l’envelliment actiu”. En total, el centre tindrà 90 places de residència i 20 de centre de dia. Durant aquest any s’iniciarà el procés de licitació perquè les obres comencin el 3023 i l’equipament es pugui inaugurar el 2025.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha acollit la notícia “amb satisfacció i amb la convicció que aquest nou equipament donarà un respir a la manca de places residencials públiques que arrosseguem des de fa anys”. “Som una ciutat perseverant en la lluita dels drets socials i els fruïts aconseguits i la capacitat d’organitzar-nos per aconseguir-ho ho demostren”, d’aquesta manera, Ballart també ha posat de manifest la voluntat municipal de continuar treballant per la millora assistencial i de la qualitat de vida de tots i totes les terrassenques, sense excepció.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, també ha anunciat per a l’any vinent unes obres d’adequació a la residència per a gent gran Mossèn Homs. S’hi reformarà la planta baixa per ubicar la part administrativa i les plantes tres i quatre per millorar els serveis. El pressupost dels treballs és de 4,2 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar