Societat

1000 infants i joves celebren a Linyola els 100 anys d'escoltisme

ARTICLE DEL LECTOR

El dissabte passat, 5 de maig, prop de 1000 infants i joves dels diferents agrupaments de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya a les Terres de Ponent es reuniren a Linyola per celebrar el centenari de l’escoltisme, un moviment educatiu d’abast mundial que va néixer l’estiu del 1907 a Anglaterra.

La trobada anomenada Makedo en motiu de macedònia, va permetre conèixer la història del moviment escolta i fomentar la convivència entre els diferents nois i noies. A les nou del matí arribaren els diferents autocars amb els participants que provenien de quinze poblacions diferents. Després d’esmorzar, va tenir lloc l’acte inaugural i una animada cercavila pels carrers i places de Linyola. Seguidament, en grups més reduïts, es treballaren diferents tallers i jocs al volant de l’educació per la pau i la sostenibilitat.

Acabat el dinar la festa de l’escuma va fer passar la calor dels assistents de manera distesa. Per berenar macedònia, per fer els honors al títol de la trobada, i l’animació a càrrec del grup Encara farem salat. La cloenda comptà amb l’estrena del gegant Baden Powell, fundador de l’escoltisme i una bufada d’espelmes d’un pastís gegant al ritme de l’himne creat expressament per la trobada: bitxo querolet. L’hora dels adéus va posar punt i final a la trobada festiva que volia retre homenatge als 100 anys d’existència del moviment educatiu més gran de nois i noies.

Val a dir que tota la trobada es dinamitzà amb voluntaris que ja fa més d’un any que hi treballaven. També cal apuntar la col·laboració desinteressada d’un equip de pares del poble de Linyola i l’aportació econòmica d’institucions: Ajuntament de Linyola, Consells Comarcals del Pla, de la Noguera, d’Urgell, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya i bisbats de Lleida, Solsona i Urgell.

1.150 infants i adolescents de 15 municipis de Lleida
La Demarcació Lleida/Solsona/Urgell agrupa actualment 1.200 infants i adolescents i uns 300 joves educadors voluntaris, distribuïts en 15 municipis: Guissona, Mollerussa, Cervera, Agramunt, Ivars d’Urgell, Lleida, el Palau d’Anglesola, Artesa de Segre, Tàrrega, Linyola, Fraga, la Pobla de Segur, Bellpuig, Belianes i Arbeca. Aquests agrupaments formen part de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, una entitat que aplega 13.000 persones arreu del país. Arreu del món, l’escoltisme és present a 216 països i més de 38 milions de persones en formen part.

Altres activitats previstes per celebrar el Centenari
A banda del Makedo, per festejar els 100 anys d’existència del moviment escolta hi ha diferents activitats programades: l’Aplec que es va celebrar a les Avellanes amb 400 antics membres, pujada a la Pica d’Estats l’1 d’agost, repartir la Llum de la Pau per Nadal...


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona