Societat

Jutgen el sospitós del doble crim de Susqueda per traficar amb marihuana i tenir una plantació a la zona del pantà

La defensa sosté que no hi ha cap prova i que la imputació per l’assassinat ha donat “carta blanca” per incriminar-lo

El Jutjat Penal 1 de Girona ha jutjat el sospitós del doble crim de Susqueda, Jordi Magentí, per traficar amb marihuana i tenir una plantació al pantà. Ell i el seu fill, també inclòs a la causa, s’enfronten a 3 anys de presó i a 60.000 euros de multa.

La clau de volta del cas són unes converses que la policia va gravar el febrer del 2018 en el marc de la investigació pels assassinats. La fiscalia sosté que Magentí i el seu fill estaven conxorxats per tenir cura de la plantació i repartir-se els beneficis de la droga. La defensa, encapçalada per Benet Salellas, reclama l’absolució. Diu que no hi ha cap prova directa i critica que la imputació pel crim hagi convertit Magentí en el “sospitós perfecte” i donat “carta blanca” per incriminar-lo.

El cas que ha assegut Magentí i el seu fill a la banqueta del penal parteix de les escoltes que els Mossos d’Esquadra van fer al domicili del principal sospitós pel doble crim de Susqueda. A principis de febrer del 2018, la policia va sonoritzar la casa que Magentí tenia al carrer de la Font del Canyo d’Anglès (Selva).

Els micròfons es van posar en el marc de la investigació pels assassinats. Però durant aquestes gravacions, els Mossos van escoltar dues converses que els van portar a vincular Jordi Magentí i el seu fill amb un delicte de tràfic de drogues, i amb una plantació de marihuana que un helicòpter va descobrir al pantà de Susqueda (durant la recerca dels dos joves desapareguts).

La primera conversa és del 2 de febrer del 2018. Segons sosté la fiscalia, aquell dia el fill de Magentí va explicar al seu pare que tenia quatre quilos de marihuana al seu pis -ell vivia a Salt- i que per a cadascun se’n trauria uns 500 euros. La segona conversa data de sis dies més tard, el 8 de febrer. En aquesta, Magentí es queixava a la seva mare que el seu fill no havia complert amb allò que havien acordat.

La fiscal del cas assegura que aquestes converses proven que pare i fill s’havien posat d’acord per traficar amb marihuana. “Clarament hi havia una col·laboració i un treball en equip”, ha subratllat durant el judici. A més, l’acusació pública també sosté que els dos eren els qui s’encarregaven de fer créixer la plantació que es va descobrir al pantà de Susqueda.

Durant el judici, Jordi Magentí s’ha acollit al seu dret a no declarar. El seu fill només ha respost les preguntes del seu advocat. Ha admès que era consumidor habitual d’haixix i marihuana, i que quan els Mossos el van detenir a principis del 2018, s’acabava de vendre el cotxe per uns 2.500 euros. També ha dit que amb la seva parella havien demanat un préstec de 13.000 euros per reformar la perruqueria que ella regentava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona