Societat

Condemnat a 19 anys i 3 mesos de presó el monitor que va abusar de tres noies amb discapacitat i ho va gravar amb vídeo

La sentència conclou que es va prevaler de la confiança que li tenien les víctimes i del “temor” a desobeir-lo

L’Audiència de Girona ha condemnat a 19 anys i 3 mesos de presó el monitor de la Fundació els Joncs de Sarrià de Ter (Gironès) que va abusar de tres noies amb discapacitat i ho va gravar amb vídeo entre el juny del 2018 i el setembre del 2019.

La sentència conclou que es va prevaler de la “relació d’ascendència i confiança” que tenia amb les víctimes i de la seva discapacitat del 65%: “Una diversitat de capacitats que va fer que tinguessin sobredimensionat el temor a desobeir-lo”.

El tribunal també el condemna per tenir pornografia infantil (localitzada en discs durs a casa seva) però l’absol d’haver intentat abusar d’una quarta usuària perquè considera que només li va fer “proposicions”.

El condemnat va treballar com a monitor de la Fundació privada Els Joncs de Sarrià de Ter des del 2011 i fins al setembre del 2019, quan es van descobrir els abusos. La sentència conclou que, entre el juny del 2018 i el setembre del 2019, va abusar de tres usuàries del centre ocupacional seguint sempre el mateix ‘modus operandi’. Aprofitava els dies que era l’únic monitor que supervisava les tasques de neteja en un camp de futbol de la població i les feia anar al lavabo.

Un cop allà, tancava la porta, ordenava a les víctimes que s’abaixessin els pantalons i la roba interior i abusava sexualment d’elles. Segons la sentència, va abusar en dues ocasions d’una de les víctimes. Per això, el condemnen com a autor de quatre delictes. A més, en tres ocasions, ho va enregistrar amb el mòbil.

El tribunal descarta el relat exculpatori de l’acusat, que va dir al judici que les relacions sexuals havien estat consentides i que les víctimes també havien accedit a que ho gravés amb vídeo. En aquest sentit, la sentència remarca que es va prevaler “de la seva condició de monitor i de l’especial relació d’ascendència i confiança” que tenia amb les víctimes. L’Audiència també subratlla que es va aprofitar de la discapacitat de les usuàries i que va escollir les víctimes, arribant a sol·licitar que les tres anessin al seu grup quan anaven al camp de futbol.

En concepte de responsabilitat civil, l’Audiència condemna l’acusat i l’asseguradora de la fundació Els Joncs com a responsable civil directe a indemnitzar les víctimes amb 10.500 euros.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida