Societat

Calonge envia aliments i medecines a Ucraïna i tornarà amb sis refugiats

L’Ajuntament està acabant d’habilitar una casa per atendre’ls i els ajudarà a buscar feina a l’estiu

La furgoneta amb material ha sortit cap a Medika

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha enviat una furgoneta plena de medicaments i productes de primera necessitat, com ara cereals, arròs, aigua i llet, en direcció al lloc fronterer de Medika, entre Polònia i Ucraïna. L’objectiu és repartir el material entre els refugiats que ja han aconseguit fugir del setge rus o lliurar-lo a algun dels combois que entren a Ucraïna perquè el distribueixin entre la població que encara està resistint la invasió. Un cop hagin descarregat tots els productes, els membres de l’expedició calongina tenen previst recollir sis refugiats per fer el camí de tornada amb ells cap a la localitat baix-empordanesa, on l’Ajuntament posarà a la seva disposició un antic habitatge per tal que s’hi puguin allotjar. L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, va explicar ahir a l’ACN que, a més d’acollir els refugiats, els ajudaran per tal que puguin trobar feina, sobretot pensant en la temporada d’estiu.

Fins al punt fronterer de Medika, on cada dia arriben milers de famílies fugint dels bombardejos ordenats pel president rus, Vladímir Putin, hi viatjaran dos regidors calongins i Dani Planàs, un dels impulsors de la iniciativa. Tots tres faran el trajecte amb una furgoneta propietat de l’Ajuntament que té nou places. A l’anada, aniran carregats amb material sanitari i productes d’higiene personal. “És el que ens han dit que hi fa més falta ara per ara”, assenyala Planàs. Aquest ja és el tercer enviament d’ajuda humanitària que organitza l’Ajuntament de Calonge, després de les dues furgonetes plenes de roba que van enviar fa pocs dies als centres d’acolliment d’ucraïnesos a Polònia. Tot el material, remarquen, prové de la solidaritat dels veïns del municipi, que han anat fent les seves aportacions els darrers dies en un acte de “solidaritat impressionant” que ha commogut els organitzadors, segons va dir Planàs. Si tot va bé, a principis de la setmana que ve la furgoneta tornarà amb sis persones més: els refugiats que hauran recollit a Medika.

L’alcalde va declarar ahir que l’Ajuntament posarà a disposició d’aquestes persones el personal que calgui perquè els acompanyin en els tràmits necessaris per integrar-se a la societat calongina. “No tindria cap sentit que simplement hostatgéssim refugiats i no els acompanyéssim en el procés d’integració laboral i social al nostre municipi”, va afegir.

LA XIFRA

3
enviaments
d’ajuda humanitària a Ucraïna ha organitzat l’Ajuntament de Calonge des del principi de la invasió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona