Societat

Tres rues a Roses i avui enterrament de la sardina

Tot i la participació de menys colles i comparses, l’èxit de públic també ha acompanyat la recuperació del carnaval

El bon temps i les ganes de les colles participants i del públic també han facilitat la recuperació del carnaval de la vila de Roses, on ahir, diumenge, al migdia, es va celebrar la tercera i última passada (divendres havia tingut lloc la nocturna i dissabte, la de tarda). El regidor de Festes i Carnaval, Èric Ibáñez, confirmava ahir que l’èxit de la programació havia superat les expectatives inicials, tenint en compte que la participació de comparses s’havia reduït en relació amb els anys anteriors a la pandèmia: a Roses, on el carnaval tradicionalment és tan o més important que la festa major, aquest any només s’hi havien pogut apuntar unes 45 colles i 25 carrosses, i el regidor calcula que les 2.200 persones que hi ha van participar representen dos terços d’una participació habitual dels anys anteriors a la pandèmia. Tot i això, Ibáñez, en nom de l’Ajuntament, en fa un balanç “molt positiu”, com les colles, confirmat per la resposta del nombrós públic que s’hi va desplaçar.

Aquesta edició també ha servit per una primera valoració dels canvis introduïts: per primer any l’accés a l’espai del port on es concentren les carrosses al final de les passades per la gresca estava limitat als participants i no s’hi permetia l’entrada de públic; per evitar aglomeracions i incidents d’anys anteriors.“Cal acabar de valorar la mesura però creiem la prova ha estat ben acceptada”, explicava el regidor.Avui, dilluns, té lloc l’arrossada (al migdia al port) i a la tarda (18.30 h) es farà el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes i l’enterrament de la sardina, amb espectacle pirotècnic com a cloenda.

D’altra banda, Blanes també ha tornat a viure un carnaval amb èxit de públic (en aquest cas era dissabte), amb la presència de tres de les colles blanenques que van participar en l’última rua de Carnaval, la del 2020, en la darrera edició del Carnaval de la Costa Brava Sud. De cara al 2023 es confia precisament poder recuperar aquest Carnaval de la Costa Brava Sud, el projecte en el que treballen plegats els Ajuntaments dels municipis de Blanes, Lloret i Tossa des del 2012, i que aquest 2022 no ha estat possible tornar a editar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia