Societat

XAVI BERNAL

Monitor de surf d'estel

Neu a l'hivern, vent a l'estiu

Combinar la feina de monitor de surf de neu i de surf d'estel li permet viure de l'esport tot l'any

En Xavi Bernal és un dels nombrosos monitors de surf d'estel (kitesurf) que treballen a l'estiu a Sant Pere Pescador. Fa tres anys que hi passa les temporades turístiques treballant a Kiteventilador, una de les primeres escoles de surf d'estel que es van instal·lar en aquesta platja de la Costa Brava, que s'ha convertit en el somni dels que practiquen surf d'estel. En Xavi fa molts anys que a l'hivern es dedica a fer de monitor de surf de neu (snowboard), i per allargar la temporada als estius es dedicava a viatjar a l'hemisferi sud, a l'Argentina o a Xile, per continuar treballant allà. Un amic li va comentar que la solució per doblar la temporada sense viatjar a l'altra punta de món era fer de monitor de surf d'estel,i així ho va fer. Ara fins i tot ha decidit continuar viatjant al continent americà, però en aquest cas a l'illa Margarita, a Veneçuela, per allargar la temporada de surf d'estel.

Aquest badaloní de 30 anys ha complert d'aquesta manera la seva il·lusió de petit de guanyar-se la vida amb l'esport que més li agrada. En Xavi assegura que és més dura la temporada d'hivern que la d'estiu, que és la que més li agrada perquè té més temps lliure. De fet, aquesta feina depèn molt de les condicions del vent i, per tant, és difícil saber quan comença i quan acaba la seva jornada laboral, tot i que acostuma a centrar-se en les hores del migdia i tarda. “La meva passió és surfejar”, explica en Xavi. El que més valora, “treballar a cel obert”. Se li nota que li agrada transmetre aquesta passió als seus alumnes, que en el 90% dels casos són debutants que proven aquest esport per primer cop. De moment, la seva intenció és continuar vivint de l'esport i a la llarga el seu objectiu és poder tenir la seva pròpia escola de surf.

mar vicente



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA