Societat

L’alcaldessa de Calella, investigada per malversació

La fiscalia veu irregularitats en dos contractes per a una campanya de turisme

El jutjat número 4 d’Arenys de Mar ha admès a tràmit la querella de la fiscalia contra l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, en què se l’acusa de prevaricació, malversació de fons públics i falsedat documental en relació amb dos contractes per a una campanya turística de promoció de la ciutat. La querella també inclou el responsable de l’empresa adjudicatària i dues empleades de l’Ajuntament que hi treballaven com a autònomes.

El relat del fiscal recull que el juny del 2020 es va adjudicar a l’empresa Vitamine Communications SL un contracte menor per a la campanya És Calella i que a finals d’aquell any es va fer un nou contracte a OFV Consultors de Comunicació 2018 SL per fer una auditoria de la mateixa campanya. Totes dues societats tenen el mateix administrador, que hauria cobrat pels dos contractes 30.000 euros. La fiscalia considera que l’alcaldessa hauria fraccionat els contractes per no haver de fer un concurs públic d’adjudicació i que en l’expedient no hi apareixen els tres pressupostos a tres empreses diferents que marca la llei. A més, en el cas de l’auditoria, precisa que l’informe entregat “és de molt baixa complexitat tècnica i no requereix més d’una jornada de feina malgrat el seu elevat cost, superior fins i tot al de l’elaboració de la campanya publicitària”. De fet, les metadades del document revelen que va ser redactat en una hora i mitja.

D’altra banda, la campanya va ser elaborada abans que el ple de l’Ajuntament l’aprovés.

Infringir la normativa

La querella també s’adreça a dues treballadores de l’àrea de Comunicació de l’Ajuntament que havien fet feines puntuals. Segons el fiscal, “es van posar d’acord” amb l’alcaldessa i l’empresari per cobrar les hores extres a través de l’empresa adjudicatària, una empresa que, segons explica la fiscalia, no té treballadors i que va pagar 3.000 euros a les treballadores. Els diners, segons manté el fiscal, haurien sortit del segon contracte fet per l’Ajuntament. El consistori calellenc va emetre ahir un comunicat en què afirma que no té constància de cap querella contra l’alcaldessa, Montserrat Candini, i informa que aquesta està de baixa per malaltia i que és tractada per la unitat de ginecologia oncològica de l’hospital Clínic. La nota, finalment, també recull “el suport, l’ànim i l’escalf” de tot el govern cap a Candini “i el seu compromís inalterable amb les persones i amb la veritat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA