Societat

Societat

Gol de Fatou Kanteh!

La futbolista banyolina, internacional per Gàmbia, recull material i roba per enviar al país africà

Compta amb el suport de la UE Porqueres, on es va formar

La futbolista banyolina Fatoumata Fatou Kanteh està recollint material i roba esportiva i també roba de carrer de tota mena per dur-ho al país del seu pare, Gàmbia, on la manca de recursos ha arribat a uns nivells alarmants. La jugadora –que recentment ha estrenat la internacionalitat pel país africà i és titular a l’Sporting de Huelva, de la primera divisió espanyola– està comptant amb la col·laboració de diferents entitats, entre les quals, les seves companyes del club andalús, del Chenoîs de Servette (en aquest equip de la Superlliga Femenina de Suïssa hi juga la seva amiga Marta Pairó) i de la UE Porqueres, el club on es va formar. “També hi ha punts de recollida a València, on viu el meu representant, i jo mateixa vaig guardant a casa les coses que em donen”, ens explicava la davantera la setmana passada des de Huelva, després d’un entrenament previ al viatge que havia de fer amb l’Sporting a Madrid per enfrontar-se el cap de setmana a l’Atlético.

“La resposta de la gent està sent molt bona”, afirma de la seva banda el president del Porqueres, Marc Cuadros. De moment ja han omplert quatre caixes, sobretot amb samarretes i pantalons, però també amb botes, aportats per esportistes i famílies. A més d’això, es demanen petos, canyelleres, roba i cons d’entrenament, mitjons... El club –avança Cuadros– preveu contribuir-hi a finals de temporada amb material dels seus diferents equips. Els interessats a aportar material esportiu o roba de carrer de qualsevol tipus, han d’adreçar-se a les instal·lacions del club, a Miànigues. La idea de Fatou Kanteh és fer una expedició a Gàmbia a l’estiu, amb tot el que hagi reunit fins aleshores, però la campanya –recalca– es mantindrà.

Fatou va néixer a la ciutat de l’estany el 1997 i quan era adolescent va traslladar-se a Gàmbia, on va estar-hi uns quants anys. “Aquella experiència em va fer conscienciar de com de bé vivim aquí, i encara ens queixem”, reflexiona. L’esportista va constatar que moltes famílies gambianes es lleven sense saber si aquell dia podran menjar, sense tenir cobertes les necessitats bàsiques, com un habitatge o roba mínimament dignes i, per descomptat, sense equipament adient per a la pràctica de l’esport. “Em vaig proposar fer alguna cosa i com que em moc en el món del futbol femení, ha estat en aquests cercles on he demanat col·laboració”, manifesta Fatou. Com el president de la UE Porqueres, la futbolista està molt contenta de la reacció de la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona