Societat

L’il·licità Francesc Conesa, fins ara bisbe de Menorca, substitueix Novell a Solsona

Com a sacerdot va exercir, sobretot, a la diòcesi d’Oriola-Alacant

Haurà de reconstruir la confiança que Novell va trencar amb els capellans i els feligresos

El qui fou bisbe de Solsona, Xavier Novell, ja és història en aquesta diòcesi, ja que el Vaticà, amb una celeritat poc habitual, va fer públic ahir el nom del seu successor. Serà Francesc Simó Conesa Ferrer, nascut a Elx fa 60 anys i, des d’en feia cinc, bisbe de Menorca.

Doctor en teologia (1994) i en filosofia (1995) per la Universitat de Navarra, que pertany a l’Opus Dei, Conesa Ferrer és capellà des del 1985. Segons va informar ahir la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), ha desenvolupat el seu ministeri sacerdotal pràcticament al cent per cent a la diòcesi d’Oriola-Alacant, on va ser vicari parroquial de la parròquia de la Mare de Déu del Carme d’Elx (1985-1987), de la Immaculada de Sant Vicent del Raspeig (1994-1996) i de la Mare de Déu de Gràcia d’Alacant (1997). Del 1998 al 2014 va ser el vicari general de la diòcesi d’Oriola-Alacant i el 2016 el papa Francesc el va nomenar bisbe de Menorca.

Ahir, en una roda de premsa a Ciutadella, Conesa Ferrer va anunciar que fins que no prengui possessió del càrrec, el proper 12 de març, continuarà a Menorca com a administrador apostòlic. A la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), que presideix el cardenal de Barcelona Joan Josep Omella, el nou bisbe de Solsona també hi té un càrrec: és membre de la Comissió Episcopal de la Doctrina de la Fe.

El bisbe de Vic, Romà Casanovas, que des del mes d’agost passat –quan Xavier Novell va sorprendre anunciant la seva renúncia– ha estat fent d’administrador apostòlic de Solsona, va dir ahir que Francesc Conesa visitarà pròximament la capital solsonina i mantindrà reunions amb la comunitat religiosa. Li espera molta feina, al nou bisbe, sobretot per reconstruir la confiança amb els capellans de la diòcesi, que, en la seva majoria, es van enfrontar a Xavier Novell, intolerant en un ultraconservadorisme molt allunyat del tarannà d’un bisbat encara amb l’empremta del bisbe Deig. També haurà de guanyar-se la confiança d’uns feligresos, allunyats de Novell, i més després que es va fer públic que aquest havia insistit a diversos homes a participar en teràpies per “curar-se” de l’homosexualitat.

Renúncia inèdita

El bisbat de Solsona ha viscut en una mena de muntanya russa des que el polèmic Xavier Novell, de 52 anys, va anunciar que deixava el càrrec per “motius personals”. Avui, casat pel civil amb una dona divorciada i amb fills, escriptora de novel·les eroticosatàniques, amb qui està esperant bessons, ha perdut totes les atribucions i drets de bisbe, tot i que l’Església no li ha pogut retirar la condició de bisbe emèrit. Després de deixar la seva tasca com a prelat i després de saber-se que va enviar currículums a empreses del sector agrari (ell és enginyer agrònom), Novell ha trobat feina a l’empresa Semen Cardona, dedicada a l’elaboració de dosis per a la inseminació artificial de porcs.

LA DATA

12.03.22
Dia que
el bisbe Francesc Simó Conesa Ferrer prendrà possessió del càrrec de bisbe de Solsona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona