Societat

JOSEP FÀBREGA

ALCALDE DE SANT JORDI DESVALLS

“Els propers anys caldrà millorar els serveis”

equipaments

Considera que amb la finalització del pavelló el poble ja té els essencials

La millora de les infraestructures ha de ser l'objectiu

Quin balanç feu d'aquesta legislatura?

Pel que fa a l'àmbit polític ha transcorregut amb normalitat. La valoració és satisfactòria, malgrat que sempre hi ha qüestions que probablement es podrien haver fet millor.

I la relació amb l'oposició?
La relació és correcte, mai no hem tingut cap polèmica ni contratemps excepte amb el tema del pavelló, que ja va néixer amb controvèrsia.

Quins projectes han tirat endavant durant la legislatura?

Crec que cal mirar-ho per les dues legislatures que hem estat al govern. S'ha fet la llar d'infants, un local polivalent, el pavelló (que s'acabarà ben aviat), una minideixalleria; s'han adequat els accessos a alguns camins; s'ha remodelat la Sala Nova, amb una plaça adjacent per donar-hi més amplitud i fer-la més apta...

Hi ha algun projecte que no s'hagi pogut executar?
Hi havia un projecte que veiem amb molt bons ulls: la construcció d'una pista d'esquí nàutic. Vam estar-hi treballant gairebé dos anys i mig i quan vam estar en el punt final un informe de l'ACA el va tombar. I pel que penso, un informe poc entenedor i amb alguns arguments com a mínim extravagants, i a destemps.

Fa mig any van inaugurar la minideixalleria. Quin balanç en fa?

El balanç és molt positiu, malgrat que no tothom en fa prou bon ús, encara. Cal una mica més de pedagogia sobre aquesta qüestió.

Aviat estrenaran el pavelló.

És qüestió de dies. És l'equipament de més envergadura del municipi, en el qual s'ha invertit més diners i del qual es pot treure molt de profit, tant en l'àmbit municipal com en l'intermunicipal. Havíem tingut set o vuit equips d'hoquei que van plegar perquè no tenien pavelló. Ara el tindran i ja s'està creant un equip per poder-lo posar en funcionament la temporada vinent, si pot ser.

L'estació depuradora, quan estarà?
Ja hauria d'estar. Porta un retard considerable, però esperem que es posi en funcionament abans de final d'any. És una necessitat, però està en mans de l'ACA.

I, del local polivalent, què me'n diu?

En tenim dos. Un al costat de la llar d'infants, de dimensions reduïdes, on es fan treballs de manualitats, s'hi ha fet cursos d'informàtica, s'hi aprèn a ballar sardanes. I recentment s'ha remodelat la Sala Nova. Se n 'ha arreglat la teulada, s'ha climatitzat, s'ha ampliat l'escenari i s'ha obert a l'exterior adaptant una zona mixta com a plaça i zona d'aparcament quan faci falta.

Projectes de futur?

Com a equipaments tenim els essencials: escola, consultori, llar d'infants, local polivalent, etc. El que haurem de fer els propers anys és millorar els serveis. El servei d'aigua i sanejament és bastant vell. També convindria soterrar les línies elèctriques. És a dir, hauríem d'entrar en una fase de millora de les infraestructures. També caldrà adequar i ampliar el cementiri.

Es tornarà a presentar?

No ho sé amb certesa, però penso que vuit anys ja són suficients. És una activitat en què s'ha de donar l'oportunitat a altra gent perquè hi pugui ser, perquè altres maneres de pensar, actuar i veure el poble puguin tenir la seva oportunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona