Societat

L’estel de la torre de la Sagrada Família ja està il·luminada

Milers de persones s’apropen fins al temple per veure l’encesa de la nova màxima fita fins que s’acabi la torre de Jesucrist

Milers de persones s’han acostat fins a la Sagrada Família per veure en directe l’encesa de l’estel de la torre de la Mare de Déu, una estrella de 12 puntes , un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones, que ara s’ha convertit en la màxima fita del temple fins que s’acabi la torre de Jesucrist..

L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha sortit a l’exterior del temple per beneir la torre de la Mare de Déu abans de l’encesa de l’estel.

El programa d’actes ha començat al matí amb un cerimonial de la cultura popular a dins de la basílica i una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona a l’entorn del recinte. L’acte l’han encapçalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i dins la basílica hi ha actuat la Cobla Sant Jordi, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, l’Esbart Gaudí i els castellers de la Sagrada Família.

A la tarda, a les 18.00 hores, ha començat l’acte litúrgic, presidit per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, en què s’ha estrenat la composició amb els arranjaments de Marc Timón de la peça ’Magnificat’, en homenatge a la Mare de Déu, interpretada per l’Orfeó Català i un conjunt instrumental de metall i percussió, acompanyats per l’orgue. Durant la missa, a la qual ha assistit l’arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, altres bisbes catalans i l’abat de Montserrat, Manel Gasch, Omella ha volgut destacar tota la simbologia cristiana de la capital catalana, amb temples vinculats a la família de Jesús, començant pel temple expiatori del Tibidabo, passant per la Sagrada Família i acabant a Santa Maria del Mar. Al final de la missa també s’ha pogut veure i escoltar una intervenció gravada pel Papa Francesc, que ha destacat el paper d’Antoni Gaudí com a arquitecte basat en la naturalesa i la Bíblia.

La celebració ha comptat també amb la presència de moltes autoritats civils, com per exemple la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs; l’inspector general de l’Exèrcit, Fernando Aznar; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; els tinents d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni i Albert Batlle; el líder del PSC, Salvador Illa; el secretari general de Foment del Treball, David Tornos, i els membres del patronat de a Junta Constructora de la Sagrada Família, entre altres.

Tot seguit, cap a les 19.50, s’ha inaugurat i il·luminat la torre de la Mare de Déu i s’ha encès l’estel de vidre de 12 puntes que la corona. Durant l’acte a l’exterior, davant de centenars de persones i amb un fred i un vent intens, el cardenal Omella ha fet la benedicció de la torre, que s’ha il·luminat fins a arribar a l’estel, amb l’acompanyament del cor de l’Orfeó Català i un conjunt instrumental, sota la direcció de Marc Timón.

Feta de vidre texturat amb una estructura d’acer inoxidable a les arestes, de dia els vidres estaran il·luminats pel sol, i de nit la claror sorgeix de l’interior, des dels focus instal·lats a la base de les puntes. La instal·lació s’ha dissenyat tenint en compte les inclemències del temps que haurà de suportar, des de la calor, el fred i la pluja fins a l’eventual caiguda d’un llamp. Les llums de l’estel s’encenen i s’apaguen amb un control remot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona