Societat

Salvem l'Empordà protesta per l'impacte ambiental del nou mapa eòlic

L'entitat reivindica més participació del territori en una acció davant el castell de Quermançó

La plataforma Salvem l'Empordà s'ha concentrat avui davant el castell de Quermançó (Alt Empordà) per denunciar l'impacte mediambiental que suposarà el nou mapa eòlic i la falta de participació del territori en aquest procés.

La portaveu de la plataforma, Barbara Schmitt, ha advertit que si s'acaben instal·lant els parcs eòlics previstos, la zona de l'Alt Empordà acabarà sent un “gran parc industrial” d'energia eòlica, i perdrà així el “tot l'atractiu turístic”.

Schmitt ha ressaltat que des del territori volen tenir “veu i vot”. Segons explica, el nou mapa eòlic de Catalunya es fa “d'esquenes” al territori, ja que no es pot accedir als projectes que s'han presentat fins que no s'hagi decidit a qui s'adjudica.

A més, la portaveu de Salvem l'Empordà indicat que, des que l'Albera s'ha declarat zona de desenvolupament prioritària (ZDP), ningú s'ha desplaçat fins a aquesta zona a explicar tot el que representa la construcció dels parcs eòlics.

Pendents del concurs

La Generalitat va fer públic a finals de juliol que un total de 18 grups empresarials s'han presentat al concurs per a l'adjudicació de parcs eòlics a les set ZDP, les àrees de Catalunya delimitades per a la ubicació d'aquest tipus d'infraestructures en els propers anys. Les 54 sol·licituds representen multiplicar per vuit els 769 MW de potència que sortien a licitació. El concurs, que dibuixarà el nou mapa eòlic de Catalunya, s'adjudicarà en un període de tres mesos.

Per la seva banda, la portaveu de la plataforma ha remarcat que moltes entitats –incloent-hi Salvem l'Empordà–, hi han presentat recursos per la via legal ja que, afirmen, hi ha “molts errors” i manquen informes mediambientals. Per això, Schmitt assenyala que “d'aquí a tres mesos poden passar moltes coses”, i explica que no entén perquè ara el govern català té “tanta pressa” a construir els parcs eòlics tenint en compte que fa deu anys que se'n parla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ