Societat

El mal temps obliga a suspendre temporalment el dispositiu de recerca de l’home perdut a Setcases

El telèfon segueix actiu i s’ha fet una triangulació que ha donat una zona àmplia de 4 hectàrees

El temporal de neu i forts vents amb ratxes de fins a 70 km/h ha obligat a suspendre temporalment el dispositiu de recerca de l’home perdut des d’aquest diumenge a la muntanya de Setcases (Ripollès). “El treball és molt dificultós i accedir a segons quines zones és perillós”, ha afirmat a l’ACN Gabriel Marzo, sergent i un dels membres de l’operatiu de Bombers. Sobre el terreny hi havia 5 efectius del GRAE i una quarantena de persones, entres voluntaris, famílies i veïns de la zona, que s’han hagut de replegar a l’espera que les condicions millorin. La previsió és poder reprendre el dispositiu pels volts de les tres de la tarda, moment en què el vent ha d’afluixar.

Aquest matí nevava a la zona i la sensació tèrmica era de fins a -30º (la temperatura és de -10º) alhora que la visibilitat era molt dolenta per les fortes ratxes de vent. El telèfon de l’home desaparegut des d’aquest diumenge segueix donant senyal i s’ha fet una triangulació que ha donat una zona àmplia de 4 hectàrees.

Segons Marzo, aquest matí efectius del GRAE han intentat inspeccionar una zona on ahir hi va haver una allau però les condicions eren massa “adverses” i sense visibilitat. Per tot plegat, s’ha decidit suspendre a l’espera que el temps millori en les pròximes hores. Els Bombers també han demanat que no s’accedeixin a la zona “per evitar més extraviats o accidents”.

L’home va sortir a caminar aquest diumenge per la muntanya a Setcases (Ripollès) i no va tornar. El dispositiu es va activar després de rebre l’avís de la seva desaparició a les 16.05 hores. Immediatament es van activar els GRAE per fer una recerca per sota el coll de la Marrana. Dues dotacions hi han continuat treballant tota la nit en condicions molt dures. A les 7.00 s’han incorporat a la recerca dos binomis de gos de venteig i guia caní, sumant-se als GRAE de muntanya i bombers dels parcs de Figueres, Girona i Camprodon. Els Mossos d’Esquadra han activat també la Unitat de Muntanya. I al cap d’unes hores s’ha decidit suspendre pel mal temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona