Societat

En vint anys caldran 18.500 habitatges per a polítiques socials

Hi ha vint municipis on hi viu més de la meitat de la població i que són els que generen una major demanda

Les comarques gironines necessitaran 18.500 habitatges en els propers 20 anys per destinar-los a polítiques socials. Aquesta és una de les dades que es desprenen del Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge del Departament de Drets Socials. Segons aquestes dades, a les comarques gironines hi ha una vintena de municipis que formen part de les àrees de demanda forta i acreditada, on hi viu el 57% de la població total. Es tracta de Girona, Figueres, Blanes, Lloret de Mar, Olot, Salt, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Banyoles, Palamós, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Ripoll, Vilafant, Sarrià de Ter, Porqueres, Vilablareix, Fornells de la Selva, Mont-ras i Vilamalla. Totes aquestes poblacions estan subjectes a l’objectiu augmentar l’habitatge de lloguer social en un mínim d’un 8% fins al 2042.

Drets Socials està fent unes jornades per explicar el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge, que és l’instrument de planificació que ha de marcar les línies de futur en aquesta matèria fins al 2024. Per a la consecució dels seus objectius, el pla divideix Catalunya en àrees que configuren els àmbits d’actuació i que són: les àrees de demanda residencial forta i acreditada, les àrees preferents, les àrees no preferents i les àrees rurals.

L’àrea de demanda residencial forta i acreditada està formada per 163 municipis que suposen el 82,7% de la població de Catalunya, i que són els que tenen l’obligació de complir amb l’objectiu de la solidaritat urbana, que vol dir que hauran de disposar d’un 15% mínim d’habitatges destinats a polítiques socials.

Segons el pla, a Girona, per exemple, s’estima que el juliol de l’any que ve hi haurà 43.510 habitatges principals i un parc destinat a polítiques socials de 3.766. En vint anys, la projecció d’habitatge principal és de 51.880; la d’habitatges existents destinats a polítiques socials, de 2.997, i la de nous habitatges socials a promoure durant la vigència del pla, de 4.786.

LA XIFRA

57
per cent de la població està concentrada en els vint municipis que tenen més demanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA