Societat

successos

El xòfer que va xafar les escales a Banyoles es lliura i confessa

Ferran Juncà, de 31 anys i veí de Camós, va admetre els fets abans que l'anessin a buscar

La policia municipal l'imputa pel delicte de desperfectes i conducció temerària

Un home de 31 anys i veí de Camós, Ferran Juncà, és la persona que conduïa a la matinada de diumenge el vehicle tot terreny que va baixar les escales del puig d'en Colomer, a Banyoles, fent-ne malbé una part. En les seves primeres declaracions a la policia municipal, l'home es va mostrar molt penedit del que havia fet. La policia l' imputa per un delicte de danys i per conducció temerària. Avui ha de personar-se a declarar a les dependències policials, però ja en qualitat d'imputat, i per tant, acompanyat del seu advocat.

Es va lliurar ell mateix

Quan la recerca ja estava molt avançada i la policia ja el tenia identificat, ahir al matí Juncà es va posar en contacte amb els municipals i va confessar. Segons fonts del consistori, l'home es va mostrar de seguida disposat a reparar econòmicament la destrossa. Ell mateix va donar el nom dels tres acompanyants, que són tres homes d'entre 30 i 50 anys, residents a les comarques de Girona.

Les escales malmeses són les que comuniquen el mirador Joan de Palau amb l'avinguda de Mossèn Constans. Al volant d'un Range Rover, Juncà va baixar-les quasi totes, fent malbé 32 dels 136 graons que hi ha, fets a base de formigó i pedra. També es va veure afectada la paret d'una casa. El Range Rover va baixar totes les escales, excepte el tram final (del carrer de Circumval·lació a l'avinguda Constans) perquè hi ha uns pals que barren el pas.

Agraïment a la policia

El regidor de Seguretat i Via Pública, Lluís Costabella, ahir va agrair públicament als agents de la policia municipal la feina feta per resoldre aquest cas i va destacar-ne la rapidesa amb què van identificar l'autor dels fets.

La localització del conductor –va explicar Costabella– va ser possible perquè en l'escenari dels fets van quedar alguns fragments del vehicle. A partir d'aquestes peces, se'n va poder determinar el model i el color. Després es van fer consultes en diversos tallers mecànics i, finalment, es van contrastar les dades amb les del registre d'impost de vehicles. Amb això últim es va obtenir el nom i l'adreça del propietari del vehicle.

Els desperfectes causats estan valorats inicialment entre 4.000 i 5.000 euros, segons ha informat l'Ajuntament. La reparació no es farà de manera immediata –han afegit les mateixes fonts– entre altres raons perquè es vol que del seu cost se'n faci càrrec el conductor del tot terreny.

LA XIFRA

4.000
euros
és el preu mínim que costarà la reparació de les escales, segons calcula l'Ajuntament.

Multa pel cas de la catedral

El cas de la pujada d'un tot terreny, un Jeep Wrangler, conduït per l'advocat de Girona Pau Llopart a les escales de la catedral de Girona, ja ha estat resolt del tot en l'àmbit judicial, en contra del que dèiem ahir. El cas no es va arribar a jutjar, tot i que el fiscal acusava Llopart d'un delicte contra el patrimoni, perquè abans de la vista l'acusat es va conformar amb la imposició d'una multa que no superava de gaire els mil euros. Abans, però,Llopart ja havia ingressat al jutjat 28.336 euros, que era el valor que el capítol de la catedral va atribuir als desperfectes causats pel tot terreny a les escalinates. Llopart va protagonitzar la seva gesta el 29 de desembre del 2006 i uns dies més tard, el 4 de gener del 2007, es va presentar a la comissaria i es va confessar autor. Es dóna la circumstància que les escales de la Catedral han sigut en ocasions escenaris del rodatge d'anuncis amb cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró