Societat

Figueres subvenciona el 100% de la reforma de pisos vells

Els propietaris, a canvi, els hauran de llogar a l’Ajuntament per cinc anys a un cost d’entre 450 i 500 euros

El consistori destinarà aquests habitatges a lloguer social per a persones grans i gent jove

L’Ajuntament de Figueres subvencionarà fins al 100% la reforma dels pisos buits que els propietaris acceptin incorporar al parc públic d’habitatges de lloguers per cinc anys. El consistori dedicarà a aquesta línia d’ajudes una partida de 244.000 euros, que són els de la segona convocatòria per a la reforma o millora. Un cop estiguin reformats, aquests habitatges seran cedits a l’Ajuntament per un preu inferior al fixat per l’índex de referència (serà d’entre 450 i 500 euros), i aquest els rellogarà a col·lectius com ara joves o gent gran, per facilitar-los així l’accés a l’habitatge. Aquestes ajudes, de la segona convocatòria, seran d’un màxim de 21.500 euros.

En la primera convocatòria es van reformar quatre immobles, dos al centre històric i dos més al barri del Poble Nou. Aquesta segona línia d’ajuts arriba al 100% per poder augmentar el nombre de propietaris que s’hi acullin. En la primera convocatòria la subvenció arribava fins al 70% del cost, amb un màxim de 15.000 euros.

Hi ha detectats uns cinc-cents pisos buits a la ciutat, i aquesta mesura té la intenció d’incorporar-los al parc públic d’habitatges per aconseguir un lloguer assequible. L’Ajuntament ja ha començat a notificar als propietaris que tindran un recàrrec del 50% de l’IBI i molts hi estan presentant al·legacions, per la qual cosa el consistori suposa que la xifra real serà molt inferior.

Els propietaris que s’acullin a la subvenció podran escollir entre un ajut del 75% del cost, amb un màxim de 16.000 euros, o bé un ajut del 100%, amb un màxim de 21.500 euros. A més, podran demanar una bestreta del 50% de la subvenció concedida.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destacava ahir que el govern que presideix té com a objectiu treballar per “resoldre les necessitats d’habitatge que hi ha per a joves i gent gran”, uns col·lectius que sovint tenen grans dificultats per accedir-hi. “Mobilitzar l’habitatge buit que hi ha a Figueres és una gran oportunitat per oferir lloguer a preus assequibles”, va assenyalar.

El regidor de Serveis Comunitaris, Habitatge i Foment de la Participació, José Castellón, va remarcar ahir que en aquesta nova convocatòria de subvencions es podia arribar al 100% ajudant el propietari a donar un ús al seu pis i, a més, “amb garanties de cobrament ja que l’arrendador serà el mateix ajuntament”.

LA FRASE

Treballem per resoldre les necessitats d’habitatge de joves i gent gran
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà