Societat

Recuperant sensacions

El món casteller enfila el final de la curta represa amb actuacions per preparar la temporada que ve

Els Minyons de Terrassa van actuar ahir a Sant Cugat del Vallès amb la mirada posada en la seva diada, que tindrà lloc diumenge que ve a la plaça Vella de Terrassa. Es tractarà de l’última actuació destacada de la minitemporadeta castellera del 2021, en la qual –atenció– els terrassencs podrien afrontar l’intent d’un castell de 9 pisos. En cas de produir-se, seria la segona escomesa sobre aquesta magnitud que es veuria en la represa castellera, després de l’intent no reeixit que van fer els Castellers de Vilafranca en la diada de Tots Sants.

Els Minyons van escalfar motors ahir, a Sant Cugat del Vallès, on van repetir el mateix triplet que havien firmat la setmana anterior a Berga, és a dir, dues construccions de 8 pisos, els bàsics 3 de 8 i 4 de 8, més el 5 de 7 i el vano de 5 de comiat. Uns troncs que es van rodant i que intensificaran el ritme d’assaig aquesta setmana per mirar d’arribar a diumenge en les millors condicions possibles per poder fer el salt qualitatiu desitjat. L’afició que va acudir a la plaça d’Octavià també va poder aplaudir el 5 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7 dels Castellers de Sant Cugat.

Paral·lelament, ahir es van veure un altre castell de vuit pisos en una altra plaça, concretament a Sant Martí de Tous, on els Moixiganguers d’Igualada, actuant en solitari, van tornar a descarregar el 4 de 8. Els igualadins, que ja es van mostrar com una de les formacions més reivindicatives durant l’aturada, s’han erigit en una de les colles més en forma de la represa.

Collita 2021

Des que el Procicat va aixecar totes les restriccions a la pràctica castellera, a mitjan mes de setembre, el món casteller s’ha dividit entre les colles a les quals la represa els ha agafat amb el pas canviat, és a dir, desmobilitzades, fora de calendari i amb la mirada posada directament en l’any que ve, i les que ho han aprofitat per mobilitzar el personal i aprofitar les poques setmanes d’activitat per recuperar els assaigs amb tota la colla i, sobretot, tornar a palpar sensacions i començar a preparar la canalla per iniciar la temporada que ve amb feina avançada.

Així, les actuacions que s’han pogut veure des que els castells han retornat a la normalitat han estat, en la seva gairebé total majoria i com era d’esperar, de pur tràmit, amb troncs de circumstàncies i pesants per assegurar les estructures de poc compromís.

Aquesta ha estat la tònica general, amb l’excepció dels Castellers de Vilafranca, que, en la diada de l’1 de novembre, van elevar el llistó fins als castells de 8 de gamma alta, tot estrenant el 4 de 8 amb l’agulla i la torre de 8, a més del pilar de 6.

Set ‘colles de 8’

Verds a banda, només set formacions més presentaran credencials de 8 pisos enguany: la Colla Vella i la Colla Joves a més dels Moixiganguers d’Igualada, han fet el 3 de 8 i el 4 de 8, juntament amb el 2 de 7. També els Minyons de Terrassa presenten aquesta tripleta. La relació la tanquen els Xiquets de Tarragona amb el 3 de 8, i els Castellers de Sabadell i la Jove de Tarragona amb el 4 de 8. I diumenge que ve, fi de festa a la plaça Vella de Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona