Societat

Més facilitats perquè els joves de Girona accedeixin a un pis

Junt amb el Servei d’Habitatge, l’Estació Jove fomentarà l’emancipació juvenil

L’equip de govern de Girona, de Junts i ERC, manté l’aposta per facilitar l’accés a l’habitatge i ahir va donar a conèixer un nou servei: el Servei Jove d’Habitatge. És un treball conjunt entre el Servei Municipal d’Habitatge, l’Oficina Jove del Gironès i l’Estació Jove, que tindrà una tècnica més a partir de la setmana que ve.

Tant la regidora d’Habitatge, com el vicealcalde, Quim Ayats –tots dos d’ERC–, van admetre que el jovent ho té difícil per emancipar-se a Girona. Per això, amb la incorporació de l’empleada, l’Estació Jove i el Servei Municipal d’Habitatge es coordinaran perquè els joves puguin aspirar, entre altres pisos, a la futura promoció d’habitatge de protecció oficial (HPO) de Domeny i puguin conèixer els drets i deures dels llogaters, va dir Moya.

L’Ajuntament treballarà activament perquè el segment de població d’entre 16 i 35 anys tingui més facilitats d’accés a l’habitatge. “Volem introduir la perspectiva juvenil en les qüestions d’habitatge”.

Segons exposa l’Ajuntament, la finalitat del servei és “optimitzar des de l’1 d’octubre del 2021 i fins al 30 de setembre del 2024” els processos relacionats amb l’habitatge i els joves. Cal recordar que el preu mitjà del lloguer a Girona és de 614,42 euros, amb dades del segon trimestre d’aquest any de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia