Societat

Inseguretat alimentària entre els atesos per la Creu Roja

Nou de cada deu famílies s’hi troben, segons el tercer informe de l’entitat sobre els efectes de la pandèmia a la demarcació

La meitat d’aquests nuclis familiars no tenen uns ingressos estables

El 91% de les famílies gironines que han estat ateses per la Creu Roja arran de la pandèmia no tenen la seguretat de poder omplir la nevera. Es tracta del percentatge més alt a Catalunya, que se situa gairebé 30 punts per sota. A més, cal tenir en compte que el 6% pateixen l’anomenada inseguretat severa, o, el que és el mateix, que un menor queda sense poder fer un àpat per falta de menjar. Aquesta taxa d’inseguretat severa és una de les més baixes de Catalunya. “És una dada que ens dona una mica d’oxigen dins de la part dolenta”, remarca la tècnica de l’entitat, Pilar Millan, durant la presentació del tercer informe de la Creu Roja sobre els efectes de la pandèmia a les llars de les comarques gironines.

El cop que ha suposat la Covid-19 ha permès constatar també que la meitat de les famílies que acudeixen als centres que la Creu Roja té a les comarques gironines no tenen un ingrés “estable”. De fet, el coordinador de l’entitat a la demarcació, Jordi Martori, admet que té a veure amb la dependència del sector terciari i espera que aquesta situació no es “cronifiqui”.

Una de les propostes de la Creu Roja per donar resposta a aquest fet ha estat el repartiment de targetes per poder anar a comprar en supermercats determinats. En total, se n’han donat 5.174 a diverses famílies de la demarcació, amb imports que van dels 75 als 125 euros, en funció del grau de necessitat. Aquestes targetes han suposat una despesa d’1,2 milions d’euros, repartits en dues fases: de gener a juny, amb un import de 800.000 euros, i de juliol a octubre, amb els 400.000 restants. D’altra banda, l’entitat ho ha complementat amb ajudes per a la compra de bolquers per a nadons i amb l’assessorament a nouvinguts.

LA XIFRA

2,2
milions
ha estat el pressupost de la Creu Roja a les comarques gironines, principalment de fons públics.

Quasi la meitat de peticionaris d’ajuts, novells

Un dels factors determinants durant la pandèmia del coronavirus ha estat que un 46% de les persones que han anat a buscar ajuda a la Creu Roja mai abans s’havien vist obligades a anar a cap entitat social. El coordinador provincial, Jordi Martori, remarca que una de les funcions principals que han fet amb aquestes persones ha estat l’acompanyament, per explicar-los on havien d’acudir per rebre les ajudes. Martori assenyala que les que donen des de la Creu Roja haurien de ser “puntuals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona