Societat

Via lliure a unes Fires normalitzades amb la fi de les restriccions

L’Ajuntament treballa perquè hi hagi un sol espai de barraques

Els Marrecs actuaran a la plaça del Vi el dia 31

Les Fires de Sant Narcís de Girona (del dijous 28 d’octubre al diumenge 7 de novembre) s’assemblaran més a les del 2018 –el 2019 es van suspendre les barraques per la sentència del procés– que no pas a les del 2020, que només van durar un dia i mig. La fi de les restriccions a gairebé a tots els sectors del país, anunciada dimarts pel president del govern, Pere Aragonès, obre la possibilitat que la festa major de Girona recuperi les millors gales.

Fonts de l’Ajuntament són prudents a l’hora de detallar com s’organitzaran les Fires. De moment, s’ha anunciat el cartell de la festa, a càrrec del dissenyador gràfic Juanjo Valeros. Tot fa pensar que hi podrà haver focs d’artifici (que l’autor ha inclòs en la imatge del cartell).

Cal recordar que l’any passat les Fires només van durar un dia i mig, incloent-hi el dijous 29 d’octubre (diada de Sant Narcís). Aquell dia al vespre l’Ajuntament va suspendre totes les activitats per les restriccions de la pandèmia de Covid-19.

Actes massius

Els actes més massius solen ser els concerts al recinte de Barraques, al passeig de la Copa. Fins fa deu dies, hi havia dos espais delimitats, amb una barra comuna, i només vuit entitats amb barraca. Ara, però, probablement hi haurà un sol espai i podria ser que no calgués ni l’entrada prèvia. Segons fonts consultades, hi haurà un recinte delimitat.

S’ha de tenir en compte, per exemple, que

el Girona-Osca de futbol de dissabte a la tarda (16 h) recupera l’aforament total de Montilivi (11.200 espectadors). Deixa d’haver-hi limitació en l’accés d’aficionats a l’estadi.

D’altra banda, el grup de Guanyem, a l’oposició, va demanar concreció a l’equip de govern i la possibilitat que “el màxim nombre de persones pugui gaudir de la música per Sant Narcís”, segons diu el regidor Xevi Montoya en un comunicat de la formació municipalista. Guanyem reclama que hi hagi servei de bus nocturn que connecti els municipis veïns amb la ciutat de Girona.

Temporada Alta al 100%

Amb la fi de les restriccions d’aforament per als equipaments culturals a partir de demà, el festival Temporada Alta ha ampliat els seus aforaments al 100% i, per tant, ha posat noves entrades a la venda de tots els seus espectacles.

LA XIFRA

1,5
dies
van durar les Fires de Sant Narcís del 2020: el dimecres 28 al vespre i el dijous 29 (diada de Sant Narcís).

LA DATA

28.10.21
és el
dia que començaran les Fires de Sant Narcís. És una incògnita, de moment, si hi haurà la lectura del pregó.

Castells amb mascareta i separats

Les Fires de Sant Narcís recuperaran l’actuació castellera a la plaça del Vi, igual que el 2019. Els Marrecs de Salt tornaran en un dels seus escenaris preferits i ho faran, com és tradició, juntament amb els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. L’actuació serà el diumenge 31 a les 12 del migdia. “Esperem portar els castells [a plaça] amb solvència, tot i que fa un any i mig que no en fem”, diu la presidenta de la colla, Mònica Masó. Els castellers hauran de dur mascareta –els Marrecs assagen des de fa tres setmanes amb una FFP2– i no podran compartir moment de plaça i pinya amb els Minyons i els Capgrossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona