Societat

L’Aloja porta una gentada al centre de Banyoles

La fira medieval celebrada aquest cap de setmana ha atret molts visitants de l’àrea metropolitana

Amb Sant Martirià a tocar, la fira medieval fantàstica Aloja, celebrada entre divendres i ahir, ha estat un aperitiu de l’ambient de festa que viurà Banyoles aquest mes. L’aspecte que van oferir els carrers del barri vell va ser el de les grans ocasions, amb una gentada –famílies amb mainada, sobretot– transitant principalment entre la plaça Major i la muralla. Al primer espai, hi havia les parades del mercat i al segon, els espectacles de la companyia Alma Cubrae. Al carrer de la Pia Almoina i a la plaça de la Font, mentrestant, els més petits podien participar en uns taller i pujar a unes atraccions. També s’havien organitzat visites guiades i a la barca de l’estany Tirona, una sortida teatralitzada sobre llegendes que tenen el llac de protagonista. Tot, ambientat a l’edat mitjana. L’únic a què s’ha hagut de renunciar aquest any ha estat els espectacles itinerants, per seguretat sanitària.

Com en les edicions anteriors –aquesta era la 13a– els espectacles de la muralla van tenir un gran èxit de públic. S’hi van oferir cinc muntatges, entre què destacava El miracle de l’arqueta, que s’estrenava, inspirat en el cèlebre reliquiari de Sant Martirià.

L’Ajuntament, a través de la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha fet un balanç positiu d’aquesta edició perquè s’ha cobert tot l’aforament permès en gairebé totes les activitats. El gran nombre de públic s’explica, en part, pel fet que aquest cop l’Aloja ha coincidit amb el pont del Pilar. Junt amb la gent de Banyoles mateix i de la demarcació, hi va haver molts visitants de l’àrea metropolitana de Barcelona, ha indicat. Tarafa s’ha mostrat confiada que l’any vinent la fira ja podrà recuperar del tot la normalitat.

LA FRASE

S’ha tornat a viure amb certa normalitat, però s’han trobat a faltar els espectacles itinerants
Anna Tarafa
REGIDORA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia