Societat

Argimon anuncia que l’aforament a la cultura serà del 100% abans de dues setmanes

El conseller de Salut explica que s’han fet 20.000 lectures del certificat Covid en la primera nit d’obertura d’oci nocturn

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest divendres que abans de dues setmanes es recuperarà l’aforament a la cultura al 100%. En l’actualitat aquest sector es troba al 70% d’aforament.

En una entrevista a Els matins de TV3, Argimon ha fet balanç de la primera nit d’obertura de l’oci nocturn, que ha assegurat que ha sigut molt “positiva” de gran “afluència de públic” i sense incidents en la lectura del certificat Covid. Segons Argimon , durant la primera nit s’han fet 20.000 lectures de certificat Covid. En aquest sentit, Argimon ha rebutjat ampliar el certificat Covid a altres àmbits, més enllà de l’oci nocturn. De fet, Argimon ha assegurat que “intentarem mantenir-lo el mínim temps possible”. “Si les dades segueixen anar bé, intentarem no utilitzar-lo”, ha afegit.

Davant la pregunta si serà possible anar sense mascareta en interiors en breu, Argimon ha contestat que encara s’haurà de conviure amb ella un temps. De fet, ha dit que si es va al 100% d’aforament en la cultura o l’esport serà necessari portar mascareta. Ha reconegut que per la retirada de la mascareta “seria prioritària” però ha reconegut que les incidències més elevades s’estan donant ara en els més menors, ja que és la població no vacunada. En general, ha demanat prudència ja que ha recordat que la tardor i l’hivern són les estacions pròpies dels coronavirus.

Pel que fa la vacunació, veu probable que s’acabi administrant una tercera dosi de la vacuna a tota la població. Ha dit que això s’haurà d’anar confirmant a mesura que es vagin rebent els resultats de diversos estudis en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat