Societat

Societat

Esbravar-se sense delinquir

FET ·

Responsables de dues entitats amb barraca a Sant Narcís reconeixen que el jovent està fart de dos anys sense espais de retrobament

Alguns joves admeten que el botellot és l’“alternativa més fàcil” per sortir, sense que calgui destrossar res

L’Ajuntament de Girona presentarà avui el cartell de les Fires i Festes de Sant Narcís d’aquest any (del 28 d’octubre al 7 de novembre). Serà un retorn, d’alguna manera, al que havien sigut. Hi haurà espais festius al parc del Migdia i concerts i barraques al passeig de la Copa. Però, d’aquí a un mes, caldrà veure com es pot gaudir de la festa sense grans aglomeracions ni comportaments delictius com els que hi ha hagut a les festes de la Mercè, a Barcelona.

Des del mes de juny, Lorena Marmolejo i Berta Guinó, estudiants de ciències polítiques, són les coordinadores generals del Consell d’Estudiants de la UdG, una de les vuit entitats amb barraca per Sant Narcís. “És cert que les festes majors poden ser perjudicials [per la pandèmia], però s’ha de tenir en compte que fa dos anys que no tenim vida social”, diu Marmolejo. La nit de dijous a divendres uns tres mil joves es van aplegar a la Devesa per gaudir durant unes hores. No hi va haver incidents remarcables, però sí acumulació de brutícia i deixalles. “No va ser com Barcelona”, explica.

Guinó recorda que abans de la pandèmia –del 2019 enrere– ja hi havia hagut botellots amb motiu de les barraques, i que aquest any podria haver-n’hi. “En un context amb precarització per als joves i sense possibilitat de tenir feina, la manera més fàcil de sortir de festa és el botellot. Els joves estan desanimats i no tenim [altres] maneres d’esbravar-nos”, admet.

“Fórmules de prevenció”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va insistir ahir que a la ciutat no hi ha hagut fins ara “actuacions incíviques o delinqüencials” i que ja estan treballant “des de molts àmbits” per evitar que n’hi hagi. De fet, va insistir que hi pot haver “moltes fórmules de prevenció “ i que “gairebé segur que no és policial el que es pugui fer” per evitar que es produeixin situacions semblants a les que hi ha hagut en altres ciutats catalanes. “Ens preocupa molt que passin. Aquí només hi ha hagut un dia, i no es pot comparar”, va dir en referència al botellot de la setmana passada a la Devesa.

Igual que el Consell d’Estudiants de la UdG, també tindran barraca per Fires els Diables de l’Onyar i el Casal Independentista El Forn, entre altres. Fonts dels Diables de l’Onyar reconeixen que encara no tenen clar fins a quina hora podran obrir, però que a causa de les restriccions faran molta menys caixa que altres anys. “És un model que s’ha de defensar, i ho farem, però farem pocs diners.” Les barraques seran a la part superior de l’esplanada de la Copa. Fins fa dos anys, n’hi solia ser una vintena.

8
entitats
o clubs esportius tenen barraca en l’edició de Fires d’aquest any.
11
dies
de Fires i Festes de Sant Narcís (del 28 d’octubre al 7 de novembre).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona