Festes populars i fires

LES PRESES (Garrotxa)

Ésdansa

Danses d'arreu

Vint-i-tres formacions catalanes i internacionals (República de Txukotka, Colòmbia, Taiwan, Uganda, Sèrbia, Portugal i Iruña) i 18 propostes artístiques conformen la programació del Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses 2010, consolidat com a un dels esdeveniments de cultura tradicional i popular més importants de Catalunya.

Seguint els objectius encetats al 2008, el festival continua fomentant la creació, la producció i l'exhibició de la dansa impulsant la renovació i innovació dins el sector amb l'estrena de dos espectacles: Àcid Folklòric, de la Societat Doctor Alonso –guanyadora de la primera convocatòria d'ajuts a la producció Residansa– i Cançons d'Ariadna, de l'Esbart Sant Martí. El festival estrena també dos discos i un llibre. D'una banda el CD Aigua, l'espectacle de Mirna, Xavi Múrcia i l'Esbart Marboleny que es va estrenar en l'Ésdansa de l'any passat; i el disc De més verdes en maduren, del quartet La Criatura Verda. I, de l'altra, el llibre ZampaDanças!, de l'associació portuguesa Pédexumbo, un llibre-DVD recull de danses del món per a educadors, pares i infants.

Del 17 al 22 d'agost. En diferents escenaris. Hi ha aparcament senyalitzat. 972 69 34 85.

Centre de festes

J.P.

El tema monogràfic de l'Ésdansa d'enguany és l'aspecte ritual de la dansa i el seu paper en les festes. Això es farà explícit en les propostes que s'han distribuït en la programació del festival, de manera que es mostri com la dansa troba el seu context en les celebracions populars i esdevé un pal de paller de tota mena de cultures. Concretament, hi haurà quatre propostes ben diferents: un ritual nocturn, un espectacle que mostra la dansa de la festa vista des de la contemporaneïtat, Ésmob, una acció convocada a través de la xarxa, i un espectacle itinerant per a tots els públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Renfe confirma que les alteracions a Rodalies continuaran aquest dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot