Societat

Una dona morta i 18 ferits en un incendi en un bloc de pisos d’Olesa de Montserrat

13 persones de cinc famílies diferents han estat reallotjades en un hotel de Martorell

Una dona de 71 anys morta i 18 ferits, tres de gravetat, és el balanç d’un incendi en un bloc de pisos d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), segons han informat els Bombers de la Generalitat.

L’avís del foc es va rebre a les 21.52 hores d’ahir dissabte en un edifici entre els carrers Sant Vicenç de Paül i Jaume Duran Duran, al barri de Sant Bernat.

L’incendi, totalment desenvolupat, afectava un pis de la primera planta i es propagava per la façana, així com pel forat de l’escala. Diversos veïns es van confinar als seus domicilis i d’altres al balcó, atrapats pel fum.

Els subministres de l’immoble -electricitat, aigua i gas- van quedar molt afectats i 13 persones de cinc famílies diferents han estat reallotjades en un hotel de Martorell.

Fins a 14 dotacions dels Bombers -amb 8 camions d’aigua, l’autoescala i 5 vehicles lleugers- es van desplaçar a l’incendi, que es va poder donar per controlat mitja hora després, a les 22.25 hores. Es va rescatar una persona que havia quedat atrapada pel fum a la quarta planta i dues més de la tercera.

En les tasques de recerca al pis afectat es va localitzar el cos d’una persona. El SEM i Bombers van fer maniobres de reanimació a la víctima, que van resultar infructuoses. Es tracta d’una dona de 71 anys que vivia al 1r 4a del número 22 del carrer de Jaume Duran Duran.

Un total d’11 ambulàncies del SEM -i l’equip de psicòlegs- també van acudir a la zona i van fer 18 atencions a ferits de diversa consideració: 11 persones intoxicades lleus donades d’alta ’in situ’; 2 ferides greus i una menys greu per cremades i intoxicació traslladades a l’Hospital de la Vall d’Hebron; 1 persona intoxicada greu evacuada a l’Hospital Moisès Broggi; 2 menys greus i una lleu per intoxicació evacuades al CUAP de Sant Andreu de la Barca, i 1 lleu per fum evacuada a l’Hospital de Martorell.

13 persones de cinc famílies, reallotjades en un hotel de Martorell

D’altra banda, el cos dels Mossos d’Esquadra va enviar diverses patrulles i s’ha fet càrrec de la investigació de l’incendi i de les diligència judicials. També s’hi han desplaçat efectius de la Policia Local d’Olesa de Montserrat i tècnics de les companyies de gas, aigua i electricitat.

Una vegada finalitzades les tasques d’extinció, efectius dels Bombers han acompanyat els veïns als seus domicilis a agafar pertinences personals ja que aquesta nit, per afectació important per fum i foc i manca de subministres, no han pogut passar la nit a casa seva.

Tretze persones de cinc famílies diferents no tenien lloc a casa de familiars o amics i han estat reallotjades per l’Ajuntament d’Olesa en un hotel de Martorell.

Aquest diumenge, diversos veïns es concentraven a peu de l’edifici mentre la policia i els serveis tècnics inspeccionaven la finca.

El president de la comunitat de veïns, Ahmed Dahame, ha explicat a la premsa el mal tràngol viscut. “Ho hem passat molt malament”, ha assegurat, tot relatant com va ensumar olor de fum quan faltaven pocs minuts per les 21 hores.

Un cop descartada qualsevol incidència al seu domicili, ha dit que va obrir la porta “i va venir el fum de cop cap a dins”.

Dahame ha recalcat que “tot era fum”, i ha explicat que “no es veia absolutament res”. “Era un autèntic desastre”, ha afegit, mentre ha recordat que els serveis d’emergències li van demanar que es confinés dins de casa mentre no el rescatessin.

Segons el seu relat, entre els veïns van intentar ajudar-se uns als altres, però la presència de fum ho va fer impossible.

Aquest mateix veí ha recordat que l’edifici compta amb 20 pisos i que el foc es va originar a l’habitatge on vivia una dona de 71 anys -la víctima mortal-, amb la seva filla, el gendre i dos néts.

Segons Dahame, el gendre és un dels ferits greus, ja que l’home va intentar rescatar la seva sogra i va rebre cremades de gravetat a l’esquena.

Els afectats han hagut de mantenir-se fora de casa fins passades les 14 h, quan tant sols se’ls ha permès entrar a recollir algunes pertinences.

L’Ajuntament dona suport a les famílies

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera i el regidor de Seguretat, Jordi Martínez, han expressat el seu condol a la família de la víctima en l’incendi i el suport a les persones afectades. Riera ha garantit l’ajuda de Serveis Socials a tots els afectats i ha lamentat que el foc hagi danyat el servei d’electricitat de tota la finca, fet que dificulta la tornada als habitatges.

Pel que fa a les causes de l’incendi, l’alcalde ha demanat respectar la investigació policial abans de generar “rumorologia”. Així i tot, en declaracions a alguns mitjans, ha recordat que la finca és molt antiga i que pateix problemes de pobresa energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges