Societat

Desactivada l’alerta de l’Inuncat un cop finalitzat l’episodi de pluges torrencials a les Terres de l’Ebre

El pla d’emergències per inundacions es manté la fase de prealerta perquè encara queden incidències per resoldre i continuen les tasques de neteja i atenció a persones evacuades

La circulació per carreteres i ferrocarril s’ha restablert del tot i queden algunes afectacions en el subministrament elèctric i serveis de telefonia

Protecció Civil ha desactivat aquest dijous al migdia la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) un cop ha el Meteocat ha donat per finalitzat l’episodi de pluges intenses que ahir dimecres van assolar les comarques del Montsià i Baix Ebre i s’ha resolt les incidències més greus.

L’agència d’emergències ha informat aquesta tarda en un comunicat que l’Inuncat es manté en fase de prealerta perquè encara queden afectacions derivades dels aiguats i continuen les tasques de neteja, així com d’atenció a diverses persones evacuades durant les inundacions. Es preveu que el centre d’acollida d’Alcanar quedi tancat avui i les persones que ara hi són ateses per Protecció Civil i la Creu Roja siguin reallotjades en hotels.

Aquest dijous s’ha restablert del tot la circulació per les carreteres de la zona, tot i que hi ha actuacions de neteja en alguns punts. Tampoc queden afectacions a la xarxa ferroviària, que ahir es va haver de tallar entre l’Aldea i Tortosa.

A banda, s’ha restablert gairebé del tot el subministrament elèctric, malgrat que queden 223 usuaris afectats a Alcanar, Ulldecona, Amposta i Sant Carles de la Ràpita.

Pel que fa als serveis de telefonia, Vodafone ja ha restablert els servei a Deltebre, Riumar i les Cases d’Alcanar. Orange preveu recuperar la totalitat del servei en breu. Telefònica ha recuperat el servei als Eucaliptus i la Ràpita, així com la telefonia fixa i les dades de la Ràpita, tret d’alguns usuaris específics. En canvi, es manté la caiguda del servei a Alcanar platja i a les Cases d’Alcanar. La companyia ha informat que la telefonia mòbil es restablirà en les properes hores però que el servei de telefonia fixa i les dades quedarà afectat encara.

La Creu Roja ha contactat telefònicament als diferents usuaris de teleassistència, sense que s’hagi detectat cap incidència.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut durant l’episodi de pluges un total de 746 trucades per 558 incidències, la majoria provinents del Montsià (670), sobretot a Alcanar (505). Les trucades han estat per inundacions i acumulacions d’aigua, cap d’elles de gravetat.

Els Bombers de la Generalitat  continuen treballant a la zona amb 38 dotacions i uns 100 efectius. Les majoria d’actuacions són per bombejar aigua i revisar els danys estructurals en edificis i instal·lacions. També estan netejant els carrers per poder desembossar l’aigua dels baixos i que no torni a filtrar-se a l’interior dels habitatges. Així mateix, estan alliberant i facilitant accessos, com el del polígon Valldepins d’Ulldecona, i estan supervisant i identificant els vehicles arrossegats per l’aigua.

Atenent la petició de l’alcalde d’Alcanar, Protecció Civil ha mobilitzat 45 membres d’11 Associacions de Voluntaris de Protecció Civil per col·laborar en les tasques de neteja dels carrers del municipi i donar suport als afectats.

El cos d’Agents Rurals han donat suport al propietari d’una granja a Alcanar perquè pugui accedir-hi per alimentar l’aviram.

Les fortes pluges han deixat acumulacions de 250,1 l/m2 a Alcanar, 242 l/m2 a Alfacs, 78 l/m2 Amposta i 60 l/m2 al Port, segons el Meteocat

L’Agència Catalana de l’Aigua ACA ha informat que s’han inspeccionat els barrancs de la zona i ha constatat que baixen amb molt material, que els propers dies s’haurà de retirar. Segons la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el riu Sènia no ha patit afectacions per l’augment del cabal. Des de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre tampoc han reportat cap incidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell