Societat

SOCIETAT

Projecten fer tres línies de molt alta tensió a Catalunya

El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat està a l’expectativa de conèixer els detalls de tres projectes de línies de molt alta tensió (MAT) que es projecten a Catalunya. Les tres iniciatives són de Forestalia, un clúster que vol generar energia eòlica i fotovoltaica a l’Aragó i, mitjançant línies MAT, portar-la cap a Catalunya. De moment tan sols una s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), la que preveu connectar parcs de Saragossa i Terol amb Begues creuant més d’una trentena de municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès. Fonts del govern han explicat que estan estudiant presentar-hi al·legacions. Les altres dues a priori arribarien a Isona i a Rubí.

De moment el Departament analitza la MAT que va fins a Begues i se centra a mirar que compleixi “requisits ambientals”. Tot i això, hi ha malestar pel fet que des de l’Estat s’hagi publicat la iniciativa durant l’estiu i ja ha generat rebuig al territori. També genera dubtes el fet que la infraestructura sigui de titularitat privada, fet que implica d’entrada que altres projectes generadors d’energies renovables no podrien connectar-se a aquesta línia, a diferència de les de Red Eléctrica de España (REE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia