Societat

Els bombers apaguen uns 80 focs des de dimecres

Un incendi forestal va cremar ahir 2,7 hectàrees de la serra del Montsià

Ensurt ahir al Montsià quan a un quart de sis de la tarda es va declarar un incendi forestal entre els termes de Freginals i Sant Carles de la Ràpita, dintre de l’espai natural protegit de la serra del Montsià. El foc es va originar en una zona de difícil accés i va avançar en sentit descendent. Va obligar a activar 9 mitjans aeris i 10 dotacions terrestres, que van donar per estabilitzat l’incendi poc després de les set de la tarda.

Un altre foc va cremar l’abocador de Fígols de Tremp. El foc va quedar confinat a l’interior del recinte i per a l’extinció es van activar 14 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris.

Els bombers van apagar des de dimecres i fins dissabte a la mitjanit 76 incendis de vegetació. D’aquests, 30 van ser focs agrícoles, 26 forestals i 20 urbans. L’incendi més important fins ara aquesta setmana ha estat el de la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, que va calcinar una setantena d’hectàrees. El cos recordava ahir que hi ha un risc d’incendi extrem i un 35% dels municipis catalans, d’un total de 333, estan en alerta màxima del Pla Alfa. Al llarg d’ahir la previsió meteorològica indicava que s’incrementarien encara més les temperatures i que, amb l’entrada de vent, creixeria el nombre de zones amb un perill molt alt o extrem d’incendi. Per això ahir es van tancar els accessos al Paratge Natural de l’Albera i del massís del Montgrí, que s’afegien als cinc espais naturals protegits ja clausurats des de dimecres. Els espais naturals tancats són el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, la serra del Montsec, els espais naturals protegits de la Baronia de Rialb, el Parc Natural de la Serra de Montsant i l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar. També segueix limitada la circulació motoritzada al medi natural a tots els municipis on és actiu el nivell 3 del Pla Alfa, s’han clausurat les àrees d’esbarjo i molts aparcaments d’accés a espais naturals resten tancats per tal d’evitar l’afluència de persones durant el cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA