Societat

societat

La PAH surt al carrer per exigir la moratòria pels desnonaments

Les famílies afectades que poden ser desnonades a partir del 9 d’agost, quan finalitza la moratòria que va donar el govern espanyol per paralitzar els desnonaments als més vulnerables, es van concentrar ahir a la plaça Catalunya i van rebre el suport de ciutadans i altres col·lectius de l’habitatge de la ciutat.

La manifestació va mobilitzar un centenar de persones, i s’emmarcava dins les mobilitzacions que s’han fet en una vintena de municipis i ciutats de tot l’Estat espanyol per exigir al govern de Pedro Sánchez que ampliï les mesures excepcionals per paralitzar els desnonaments mentre no hi hagi una llei que garanteixi el dret a l’habitatge. Els participants que es van concentrar al mig de la plaça van desplegar onze paraigües on es podien llegir els missatges per aturar els desnonaments i reclamar la nova moratòria. “No pot tornar a passar el que va passar amb el veí de Sants que es va treure la vida quan l’anaven a desnonar”, lamentava ahir la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, que avui viatjarà fins a Madrid per reivindicar de nou, a les portes del Congrés dels Diputats, que s’aturin els desnonaments. “S’ha d’insistir mentre no ens escoltin, perquè és clar que hi ha vides en joc”, assenyalava Delgado, preocupada per la fi d’una moratòria que, segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, comportarà un “tsunami”, ja que pot arribar a afectar les persones d’unes 26.000 llars catalanes que fins ara s’ha pogut evitar que hagin de marxar de casa seva i que, sense moratòria, s’hi veuran obligades. “A partir d’aquesta tardor ens fa por que hi hagi moltes famílies que ara estan a l’ERTO, no tinguin per pagar lloguers i hipoteques”, indicava la portaveu de l’entitat ciutadana.

Davant la falta d’alternatives a la problemàtica dels desnonaments, la PAH donarà suport avui a la iniciativa que impulsen 120 entitats de tot l’Estat espanyol que volen pressionar els grups polítics en defensa del dret a l’habitatge. A l’acte està previst que hi participin famílies a punt de ser desnonades i alguns partits polítics que els donen suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona