Societat

El 95% de l’incendi del Baix Llobregat està estabilitzat

Els Bombers treballen en dos punts per evitar que el foc arribi a una zona de barrancs

Les persones desallotjades podran tornar a les seves cases aquesta nit

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant aquest dimecres per tancar el perímetre de l’incendi que des de dimarts a la tarda afecta els termes municipals els termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes.

Al llarg d’aquest matí el cos d’emergències ha pogut augmentar la superfície estabilitzada del 80% al 90% aquest migdia i cap a les set del vespre ja només quedava un 5% de superfície fora de control.

En aquest sentit, el cap d’intervenció de l’incendi, Ricardo Expósito, s’ha mostrat optimista de cara a poder donar per estabilitzat l’incendi cap al final del dia.

Tot i l’evolució favorable, el dispositiu continua en alerta màxima per sufocar qualsevol represa i controlar els dos punts del perímetre que continuen actius.

Els esforços dels Bombers es concentren en dos punts, el que crema entre l’antiga N-IIa fins al peatge de Martorell a l’Ap-7, i la zona oest de l’incendi, propera a la urbanització El Taió, respectivament. Tots dos punts corresponen al 10% de l’incendi que continua actiu.

En aquest segon punt preocupa que el foc arribi a un barranc, cosa que podria complicar encara més de les taques d’extinció.

Aquesta tarda continuen treballant al lloc 87 dotacions dels Bombers, 76 de les quals terrestres i 9 mitjans aeris. En total, hi ha desplegats uns 280 efectius.

L’altra prioritat del dispositiu consisteix en sufocar immediatament qualsevol punt calent que es pugui detectar i evitar així represes, com la que s’ha produït a primera hora d’aquesta tarda a l’alçada del peatge de Martorell. Els Bombers ja l’han pogut controlar.

L’objectiu del dispositiu és aconseguir estabilitzar l’incendi aquest vespre abans que es produeixin els canvis de direcció del vent que es preveuen al final de la tarda.

Segons l’últim balanç dels Agents Rurals, la superfície cremada per l’incendi és de 195,7 hectàrees, 193,84 de les quals corresponen a zona forestal. El terme municipal de Martorell concentra 138,62 hectàrees afectades i Castellví de Rosanes, 57,08 hectàrees.

El foc no ha provocat afectacions greus als edificis, la majoria habitatges, de la zona propera al foc, i cap persona ha resultat ferida.

Els evacuats ja poden tornar

Expósito ha anunciat també que les cinquanta-dues persones evacuades que romanien allotjades 2 hotels de Sant Andreu de la Barca i un altre a Sant Esteve Sesrovires podran tornar aquesta nit als seus domicilis. A primera hora de la tarda ja s’ha autoritzat el retorn de la vintena d’hostes de la residència geriàtrica desallotjada a Martorell.

L’incendi i el moviment dels vehicles d’emergències no han provocat aquest dimecres el tancament de cap carretera, informa el Servei Català de Trànsit. Dimarts a la tarda es va haver de tallar l’AP-7 a diversos punts.

Investigació judicial

Un jutjat de Martorell ha obert diligències en relació amb l’origen de l’incendi, que els Agents Rurals situen en uns treballs mecànics a una tanca d’un edifici del barri de Valldaina de Castellví de Rosanes que haurien originat les espurnes.

El cap de l’àrea regional de Barcelona dels Agents Rurals, Jaume Bosch, ha explicat que es tracta d’una “negligència greu” perquè els treballs s’haurien realitzat sense autorització en un moment de molt alt risc d’incendi.

Ha afegit que ja tenen a un sospitós, a qui estan investigant, però que encara no han detingut ni citat a declarar. La investigació continua, tant per part del grup rural com pels Mossos d’Esquadra, que col·laboren en les perquisicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona