Societat

Segon any sense correbous a Vidreres per la pandèmia

L’Ajuntament estudia quina programació es podrà fer per la festa major del setembre, però té clar que no hi haurà els bous

La consulta sobre la continuïtat de l’espectacle es faria a la tardor

Independentment dels resultats d’una propera consulta per decidir la continuïtat dels correbous a Vidreres –l’únic municipi de la demarcació on encara són vigents–, l’Ajuntament ja té clar que enguany tampoc hi haurà espectacle de bous per la festa major del setembre, a causa de les restriccions per la pandèmia. L’alcalde, Jordi Camps, explica que estan estudiant quina programació es podrà fer en la línia de la festa major de l’any passat, i pendents de l’evolució de les limitacions que dicti el Procicat. “Es faci el que es faci, els bous no hi seran, de la mateixa manera que no es poden fer correfocs i altres actes multitudinaris”, avança.

Pel que fa a la consulta sobre el futur dels correbous al municipi (s’havia anunciat pel març del 2020 i també es va anul·lar per la pandèmia), l’alcalde creu que possiblement es podria celebrar a la tardor, tot i que queda pendent del que s’acordi amb les entitats i de les restriccions que pugui decretar la Generalitat per a aquest tipus d’esdeveniments. Des de l’Associació Girona Animalista, Natàlia Ricart diu que ells estan encantats que no es facin correbous, encara que sigui per la pandèmia. Pel que fa a la consulta, “mentre es faci ens va bé, i farem pedagogia perquè vagi molta gent a votar i que s’aturi”, afegeix. A l’altra part, Francesc Sureda, president de l’associació organitzadora dels correbous de Vidreres, lamenta que ara mateix no poden fer cap activitat. “Esperem que ens reunim i que l’Ajuntament i la Generalitat ens diguin què es pot fer. És clar que quan tinguem data per a la consulta farem campanya, i espero que guanyi el sí”, diu Sureda.

El debat sobre la continuïtat dels correbous a Vidreres va irrompre el setembre del 2019. Era la 33a edició i un bou que es va escapar de la plaça saltant a les grades va deixar dinou ferits. La pandèmia ha posposat el debat, però no l’ha tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs