Societat

Protesta de la gent gran a Olot pel servei bancari

Convocats pel Consell de la Gent Gran, més d’un centenar de persones reclamen més atenció presencial

Recorden que la bretxa digital els margina

Un centenar llarg de persones convocades pel Consell de la Gent Gran de la Garrotxa es van manifestar ahir davant l’oficina de CaixaBank de la plaça Major d’Olot per manifestar el greuge que representa per al col·lectiu l’eliminació d’oficines i la derivació dels clients cap als caixers o al web. “La gent hauria d’entendre que venim d’un temps que no teníem ni telèfon i ara tots els tràmits s’han de fer a través de mòbil i nosaltres no sabem gaire com s’han de fer. Això és un greuge per a la gent gran”, va afirmar un dels promotors de la protesta.

Rere una pancarta en què es podia llegir “No a la bretxa digital. Exigim bon tracte a la gen gran” i acompanyats per música de gralla, representants del Consell de la Gent Gran van llegir un manifest per reclamar la millora dels serveis bancaris per al col·lectiu que representen i van insistir que se senten indefensos en l’actual marc de tancament d’oficines i de derivació dels clients als serveis digitals.

Posteriorment, els mateixos portaveus del consell van lliurar el manifest al director de l’oficina. Un cop va acabar l’acció a la plaça Major, alguns dels participants es van desplaçar amb la pancarta fins a l’oficina que la mateixa entitat té al centre de la ciutat, al Firal petit.

Toc d’alerta que ve de lluny

El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa ja va fer arribar el seu primer toc d’alerta al Consell Comarcal a mitjan 2020. En aquell moment, es van començar a tancar oficines i a retirar alguns caixers als pobles entre Olot i Besalú. El consell posava exemples de persones que havien d’esperar els fills els caps de setmana perquè els acompanyessin a un caixer a Olot o que els portessin diners. Ja aleshores, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, va lamentar que les entitats bancàries anessin suprimint l’atenció personalitzada i apostessin per la digital. Reixach va recordar que això era especialment greu per a la gent gran, i més encara per a aquest col·lectiu als pobles petits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS